altΜπορεί οι περισσότεροι από εμάς να αγαπούν το θέρος και την ανεμελιά που κομίζει το μακρύ ελληνικό γαλάζιο καλοκαίρι, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες, ενίοτε ακραίες τα τελευταία χρόνια, δεν είναι μόνο ενοχλητικές. Τις περισσότερες φορές απαιτούν μεγάλη προσοχή για την υγεία μας και κατάλληλη προετοιμασία, καθώς οι συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση έχουν αλλάξει πολύ το τοπίο τα τελευταία χρόνια.

Οι άνθρωποι με συνοδά και χρόνια νοσήματα- όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά, ανοσοκαταστολή, παχυσαρκία κλπ- οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και τα μικρά παιδιά αποτελούν τους ευάλωτους κρίκους.
Ωστόσο, οι ακραίες θερμοκρασίες επιβάλλουν ετοιμότητα από όλους μας.
Έχει μεγάλη σημασία, να καταναλώνουμε ελαφρά γεύματα, άφθονο νερό για να μην παθαίνουμε αφυδάτωση, να αποφεύγουμε αλκοόλ, καφεΐνη, αναψυκτικά με ζάχαρη, να φοράμε γυαλιά ηλίου προστατευτικά και κυρίως να προσπαθούμε να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν, την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 11πμ – 4μμ. τονίζει στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας κ. Σωτήριος Γ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τη συστηματική χρήση του αντιηλιακού μας.
Ο συνομιλητής μας στη συνέντευξη που ακολουθεί, αναφέρεται στο τι πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες ημέρες όσον αφορά στον ερχομό των υψηλών θερμοκρασιών, ποιες είναι οι ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, τι προστασία απαιτείται για το δέρμα μας ακόμη και σε συνθήκες βροχής, ή συννεφιάς, με αφορμή τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης.
Η κλιματική κρίση όπως τονίζει, έχει αλλάξει άρδην και τη φροντίδα μας για το δέρμα, η οποία δεν θα πρέπει να είναι στατική, αλλά θα πρέπει να γίνει προληπτική και προστατευτική. Ακόμη και οι βροχερές ημέρες, ή η συννεφιά, μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει θερμική επίδραση.

Περισσότερα στο cnn.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 17.53
Σελήνη
20 ημερών
1826
Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.
1866
Μάχη στο Βαφέ Αποκορώνου και ήττα των Κρητών επαναστατών.
1908
Η Κρητική Συνέλευση κηρύσσει την Ένωση με την Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από τους Τούρκους.
1944
Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτήν των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!