altΑπό θρασύδειλους ναζί-φασιστές

Το θρασύδειλο αντικομουνιστικό τους αποτύπωμα άφησαν φασιστοειδή βεβηλώνοντας το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή «Κανόνια», βρωμίζοντας τη μαρμάρινη πλάκα με αγκυλωτό σταυρό.
Τους ενόχλησαν οι ηρωικοί αγώνες και οι θυσίες των μαχητών του ΕΛΑΣ και η τελική συντριβή των ναζί στο Ράιχσταγκ από τον Κόκκινο Στρατό.

Τους ενόχλησε η χαραγμένη επιγραφή για την τύχη των ναζιστών και φασιστών. Τους ενόχλησε η πρόσφατη πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση των 20 χρονών από το θάνατο του κομμουνιστή ηγέτη Χ. Φλωράκη στη γειτονική κοινότητα της Ραχούλας.
Σε μια περίοδο που η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και η απόλυτη στοίχιση της με τους στρατηγικούς συμμάχους που ισοπεδώνουν την Παλαιστίνη και δολοφονούν χιλιάδες αμάχους και παιδιά, μας φέρνουν ένα ακόμα βήμα κοντά σε στρατιωτικές συγκρούσεις με αιματηρά αποτελέσματα, η ιστορική μνήμη αφυπνίζει συνειδήσεις. Αυτή θέλουν να καταργήσουν.
Ιδιαίτερα τώρα που το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής ενισχύεται και η γραμμή της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή μπαίνει στην ημερήσια διάταξη, ενέργειες σαν και αυτές δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη λαϊκή ορμή. Όσο και αν πασχίζουν τα κέντρα εξουσίας και οι μηχανισμοί τους να παραχαράξουν την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του λαού και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, ματαιοπονούν.
Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι φωτεινό και λέγεται σοσιαλισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 17.53
Σελήνη
20 ημερών
1826
Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.
1866
Μάχη στο Βαφέ Αποκορώνου και ήττα των Κρητών επαναστατών.
1908
Η Κρητική Συνέλευση κηρύσσει την Ένωση με την Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από τους Τούρκους.
1944
Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτήν των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!