altΣειρά επαφών και συναντήσεων είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στις 17 και 18 Μαΐου, 2025. Το Δ.Σ. της Ένωσης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Δυτική Στερεά Ελλάδα, συνεδριάζοντας στο Αγρίνιο συγκεκριμένα, έχοντας παράλληλα συνάντηση με τα τοπικά μέλη αλλά και θεσμικούς φορείς.
 
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χορταργιάς, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκιάστας, ο έφορος Γιώργος Πέτρου και το μέλος Φώτης Καραγιάννης, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου συναντήθηκαν στο Μεσολόγγι, με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο όπως και με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Δήμου και μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, Κώστα Καρακώστα. 
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοσιογράφων στους ΟΤΑ, αλλά και θέματα που αφορούν στις προετοιμασίες του Δήμου για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 ετών από την ηρωική έξοδο του 1826 και της προβολής του. Ο δήμαρχος ήταν παρών στην ξενάγηση που έγινε στα μέλη του ΔΣ στο μουσείο «Διέξοδος» από τον ιδρυτή κ. Νίκο Κορδόση.
Στο Αγρίνιο, το Δ.Σ. της Ένωσης, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Μαΐου 2025  με δημοσιογράφους – μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, στην παλιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, που παραχωρήθηκε από τον δήμο για τον σκοπό αυτό. 
Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά θέματα, θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και ευρύτερα ζητήματα για την ενδυνάμωση της απασχόλησης επαγγελματιών δημοσιογράφων στα τοπικά ΜΜΕ, προβλήματα του τοπικού τύπου, εγγραφής νέων μελών στο δυναμικό της Ένωσης κλπ.
Εν συνεχεία τα μέλη του ΔΣ παρακολούθησαν μέρος της ημερίδας με θέμα «Τριχωνίδα. Το βιώσιμο μέλλον της περιοχής» την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Τριχωνίδας σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας τα μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδαςκ. Νεκτάριο Φαρμάκηκαι τον βουλευτή Μίλτο Ζαμπάρα. Στη σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδαςσυζητήθηκε το θέματης πρόσληψης δημοσιογράφων στους χωρικούςΑντιπεριφερειάρχες, ζήτημα για το οποίο ο κ. Φαρμάκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε παρακολούθησαν και μέρος της  παρουσίασης του βιβλίου του Ρένου Χριστοδουλίδη  «Πολεμώντας στην Κύπρο το 1974- Μνήμες Αιτωλοακαρνάνων καταδρομέων», στην αίθουσα του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Τα μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο – πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ Πάνο Σόμπολο. 
Ο απολογισμός της πρώτης παρουσίας της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην Αιτωλοακαρνανία κρίνεται ιδιαίτερα θετικός για την ενδυνάμωση των δεσμών της με τα μέλη της, την επίγνωση βασικών θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της περιοχής και ευρύτερα τον τοπικό τύπο.
Οι επισκέψεις- συναντήσεις του Δ.Σ. της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε θα συνεχιστούν στην Εύβοια.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 17.53
Σελήνη
20 ημερών
1826
Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.
1866
Μάχη στο Βαφέ Αποκορώνου και ήττα των Κρητών επαναστατών.
1908
Η Κρητική Συνέλευση κηρύσσει την Ένωση με την Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από τους Τούρκους.
1944
Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτήν των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!