ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 20.000 ανέργους - Ποιους αφορούν, πότε λήγουν οι αιτήσεις

Οι διορίες για τις αιτήσεις λήγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις Σχολές Μαθητείας και στις 22 Σεπτεμβρίου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Στα προγράμματα υποστήριξης ανέργων που «τρέχουν», αλλά και στην ευκαιρία για μαθητεία σε σχολές και ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Όπως επεσήμανε, «είναι σε εξέλιξη δύο προγράμματα, 5.000 και άλλων  5.000 θέσεων, με επιχορήγηση πρόσληψης ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, που αφορούν σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη «για την Αττική και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου θα κοινοποιηθεί πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, που θα αφορά σε 10.000 θέσεις εργασίας, για νέους 18-27 ετών, με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει όλο το κόστος – και τον μισθό και τις εισφορές - προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι μας εργασιακή εμπειρία».

Ευκαιρίες και για επαγγελματική κατάρτιση από τον ΟΑΕΔ
Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στην ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης που δίνει ο ΟΑΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «μαθητεία στον ΟΑΕΔ μπορούν να κάνουν χιλιάδες νέοι, σε 50 Σχολές Μαθητείας και 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Οι νέοι ηλικίας από 15 ετών και πάνω, μπορούν να συνδυάσουν πρωινή δουλειά και απογευματινή κατάρτιση. Στις σχολές μαθητείας, που είναι διετείς, οι νέοι μαθητεύουν και αμείβονται κανονικά, ενώ έχουν πλήρη ασφάλιση. Αυτός ο συνδυασμός, εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης, τους δίνει μετά από δύο χρόνια την εμπειρία που ζητά η αγορά εργασίας».
Οι διορίες για τις αιτήσεις λήγουν στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις Σχολές Μαθητείας και στις 22 Σεπτεμβρίου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.
Ο επικεφαλής του ΟΑΕΔ υπενθύμισε ότι «τρέχουν» ακόμη πολλά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, όπως εκείνα για την επιδότηση μακροχρόνια άνεργων ηλικίας 55-67 ετών και για την επιδότηση 3.000 θέσεων για νέους 18-29 ετών, σε συγκεκριμένες περιφέρειες για απόκτηση εμπειρίας».
Ο κ. Πρωτοψάλτης κάλεσε τις εταιρείες «να εκμεταλλευθούν τα προγράμματα, καθώς υπάρχει υψηλό ποσοστό επιδότησης», ενώ σημείωσε ότι για το επόμενο έτος, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα υπάρξουν πολλά προγράμματα επιδότησης συνολικά 100.000 θέσεων εργασίας.

Πηγή https://www.imerisia.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»