Ειδήσεις

Χατζής Ηλίας*: «Η φαρσοκωμωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Τον τελευταίο καιρό , στο χώρο του ποδοσφαίρου, ζούμε στιγμές απείρου κάλλους. Οι γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ συνεχώς ορίζονται και ταυτόχρονα αναβάλλονται, γιατί αυτά που είναι απολύτως αναγκαίο να αποφασισθούν, δεν ευνοούν τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά, δυστυχώς γι αυτούς, τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά ούτε για την ΕΠΟ ούτε για τα μέλη της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό, υπέγραψε με τη FIFA και την UEFA ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να μπορέσει, επιτέλους, να βγει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλμα που έχει οδηγηθεί, με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των εκλογέων της. Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν και συνέταξαν μια ολιστική μελέτη, σύμφωνη με τα διεθνώς κρατούντα. Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε και νομοθέτησε, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα στα σωματεία και ταυτόχρονα χρηματοδότησε αυτούς που ανταποκρίθηκαν. Όλα όμως αυτά δεν αρέσουν και δεν άρεσαν ποτέ στο κατεστημένο της ΕΠΟ, που διεκδικεί μονίμως την αποκλειστική διαχείριση του ποδοσφαίρου. Απορρίφθηκε από μεριάς τους η ολιστική μελέτη, γιατί με την εφαρμογή της το κατεστημένο ,χάνει τα προνόμια και ιδιαίτερα το πανίσχυρο χαρτί του, τη διαιτησία. Βλέπετε οι πρόεδροι των ενώσεων τη θέλουν υποταγμένη και όχι ανεξάρτητη, αφού χωρίς αυτήν είναι εντελώς αδύναμοι αφού εκπροσωπούν το ΤΙΠΟΤΑ. Θέλουν να ελέγχουν ακόμη και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποιοι? Αυτοί που στη δύναμή τους έχουν 6,8, 10 και 12 σωματεία, χωρίς ποτέ να συνεισφέρουν οικονομικά από την τσέπη τους. Δίχως ίχνος τσίπας και σεβασμού στους θεσμούς και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λοιδορούν τον Υφυπουργό. τον χαρακτηρίζει ένας πρόεδρος, τον χαρακτηρίζει άλλος και ο συντοπίτης του Υφυπουργού Πρόεδρος της ένωσης , αλλά αντίπαλός του στο ψηφοδέλτιο, τον χαρακτηρίζει . Κάποιος που γυρίζει σε όλη την Ελλάδα που αυτοπαρουσιάζεται και αυτοπροβάλλεται ως αρχηγός απειλεί ότι εάν δεν αλλάξει ο υπουργός τον νόμο, θα ζητήσει και πάλι την αναβολή της συνέλευσης του Αυγούστου. Πάντα ισχυρίζονται ότι μάχονται για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά πάντα και πάλι λεφτά από το κράτος ζητάνε.
Οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες τους το ξεκαθάρισαν. Ή Ολιστική μελέτη, όπως είναι, ή διαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες. Ο Υφυπουργός τους έκοψε τον βήχα μια και έξω. Αυτοί αμετανόητοι. Ανέβαλαν την Γ.Σ για να πετύχουν αυτά που θέλουν. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Συντάσσουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, λες και είναι αυτοί μόνο νεοδημοκράτες. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές και είναι και αυτές ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.
Κε Υφυπουργέ, τόλμησες, έβαλες το μαχαίρι στο κόκκαλο, είσαι η τελευταία ελπίδα και ευκαιρία για το ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα βγει από το λήθαργο που έχει περιπέσει. Ως παλαιός διαιτητής που συνυπήρξαμε αυτόν στον αγωνιστικό χώρο θέλω να τον ρωτήσω με αγωνία: Έχεις την πλήρη αποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο. Μέχρι στιγμής τους έχεις απογοητεύσει. Είναι στο χέρι σου να γίνεις ξανά ο ηγέτης του 2004. Οι υπερεθνικές σε στηρίζουν όπως και η κυβέρνηση. Καιρός να βγάλεις από πάνω σου την λέξη, αποφεύγω να την πω, που σου έχουν προσάψει αυτοί οι ίδιοι αυλοκόλακες.

Απευθυνόμενος προς τους προέδρους των ΕΠΣ και δη τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέλω να τους πω και να τονίσω:
1.Εχετε δουλειά να κάνετε. Ασχοληθείτε λίγο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και βάλτε σωστές βάσεις, σωστούς κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στις κατηγορίες υποδομών.
2. Μην ασχολείστε με την διαιτησία, αρκετά την ταλαιπωρήσατε και την έχετε οδηγήσει, σαν τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ, στον πυθμένα του ωκεανού, εκεί που δεν έχει παρακάτω.
3. Νεοδημοκράτες πρόεδροι, η Νέα Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι αντίθετες φωνές είναι και αυτές Νεοδημοκρατικές και πολύ περισσότερες από τις δικές σας. Η χώρα μας έχει κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη που νομοθετεί στο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Η ΕΠΟ είναι απλά και μόνο μια ομοσπονδία και όχι κράτος εν κράτει , όπως θέλουν να την παρουσιάσουν αυτοί που την διοικούν.
Κε Υφυπουργέ και Κε πρόεδρε της ΕΠΟ, δώστε ένα τέλος σε αυτή την ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ, σε αυτή την ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζει το ποδόσφαιρο μας τον τελευταίο καιρό.

*ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ S/L, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣS/L22- 7-2021

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»