Ο κορωνοϊός θα τροφοδοτεί για χρόνια τον κινηματογράφο - Πώς τον προσεγγίζει το Φεστιβάλ Ολυμπίας

altΑπό σήμερα με ένα κλικ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διεξάγεται διαδικτυακά, από σήμερα (28/11) ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.
Μέσα από την πλατφόρμα ΕΔΩ και εντελώς δωρεάν (μόνο μια τυπική εγγραφή χρειάζεται), μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες των διαγωνιστικών τμημάτων και τις δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 συνολικά χώρες, καθώς και τα ποικίλα εργαστήρια και αφιερώματα που, όπως κάθε χρόνο, πλαισιώνουν το Φεστιβάλ.

«Ταινίες για όλους μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σπίτι στην Ελλάδα»
«Πρόθεσή μας ήταν το Φεστιβάλ να γίνει με φυσικό ή τουλάχιστον με υβριδικό τρόπο, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή μετά το τελευταίο lockdown. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε αυτό το online στο έπακρο και να δούμε όλα τα θετικά που μπορούμε να έχουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Σε αυτό, όπως μας εξηγεί, θα βοηθήσει πολύ η διαδικτυακή εμπειρία που αποκτήθηκε από τον προηγούμενο Μάρτιο. «Όταν έκλεισαν τα σχολεία, και πριν από το ολοκληρωτικό πρώτο lockdown, το Φεστιβάλ ήταν ο πρώτος φορέας που ανταποκρίθηκε άμεσα στις διαδικτυακές δράσεις τόσο με προβολές ταινιών για τις οποίες είχαμε εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής και livestreaming (σ.σ. προβάλλονταν δωρεάν δυο φορές την ημέρα μια ταινία, επί δυο μήνες) όσο και με τα εργαστήρια και τα διάφορα προγράμματα που αναπτύχθηκαν διαδικτυακά. Έχουμε λοιπόν την εμπειρία αυτής της δραστηριότητας, καθώς και μια ολόφρεσκη πλατφόρμα, υπερσύγχρονη και δυνατή. Επίσης, έχουμε επεξεργαστεί επιπλέον διαδικτυακό οπτικοακουστικό υλικό, γιατί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία. Είμαστε, δηλαδή, πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι και με περισσότερα διαδικτυακά εργαλεία. Έτσι μπορούμε πραγματικά να φτάσουμε μέχρι και το τελευταίο σπίτι της Ελλάδας», συμπληρώνει.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.46
Δύση: 17.35
Σελήνη
13 ημερών
1821
Σύσκεψη κληρικών, προεστών και καπεταναίων στο Αίγιο, με θέμα την κήρυξη της Επαναστάσεως.
1828
Ο Ι. Καποδίστριας προτείνει για έδρα της κυβερνήσεως την Αίγινα.
1941
Αρχίζει η μάχη της Τρεμπεσίνας.
1944
Έξω από την Κοζάνη εκτελούνται 43 Έλληνες από τα στρατεύματα κατοχής.
1951
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας ενεργεί επιθετικές αναγνωρίσεις βόρεια της πόλεως Ικτσόν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…