Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η τρίτη δόση του Επιδόματος Παιδιού, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.
Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών στη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης, ο ΟΠΕΚΑ αναδεικνύει τέσσερις χρήσιμες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους:

1. Στην προσυμπληρωμένη αίτηση Α21 το παιδί μου εμφανίζεται χωρίς όνομα (θήλυ ή άρρεν) και η πλατφόρμα δεν μου επιτρέπει να προσθέσω το όνομα. Τι πρέπει να κάνω;
Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα. Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης, πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

2. Δεν αναγνωρίζονται προστατευόμενα μέλη, επειδή δεν ταυτοποιούνται τα επώνυμα των τέκνων με τον ΑΜΚΑ τους. Τι πρέπει να κάνω;
Σας εφιστούμε την προσοχή πως όταν γίνεται προσθήκη τέκνου καταχωρείται μόνο το επώνυμο του παιδιού (όχι το όνομά του) και ο ΑΜΚΑ του. Αν το πρόβλημα ταυτοποίησης παραμένει, οι δικαιούχοι πρέπει να ελέγξουν τα πλήρη στοιχεία του εξαρτώμενου τέκνου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΜΚΑ www.amka.gr ή και να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ ώστε να διορθώσουν τυχόν αστοχίες στο ηλεκτρονικό μητρώο ΑΜΚΑ. Πιθανότατα έχει γραφτεί στην πλατφόρμα με διαφορετικό τρόπο το επώνυμο δίπλα στον ΑΜΚΑ, σε σχέση με το πώς έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, πρέπει να ακυρωθεί η αίτηση Α21 και να υποβληθεί οριστικά νέα αίτηση, ώστε να αντληθούν εκ νέου τα διορθωμένα στοιχεία από το μητρώο του ΑΜΚΑ.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
6 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!