Καύσιμα «φωτιά: Νέα αύξηση της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης

Νέα αύξηση στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 2 λεπτά πέρασαν στις αντλίες καυσίμων με τις τιμές σε αμόλυβδη και diesel κίνησης να προκαλούν ηλεκτροσόκ.
Στην Αττική η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε από τα 2,30 λεπτά στα 2,32 και στη Θεσσαλονίκη από τα 2,29 στα 2,31 μέσα σε ένα 24ωρο και έπεται συνέχεια λένε οι πρατηριούχοι.

Η απόφαση του των χωρών του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως όπως φαίνεται δεν καθησύχασε τις αγορές με τη διεθνή τιμή στο πετρέλαιο να φθάνει έως τα 118 δολάρια μόλις ένα 24ωρο αργότερα. Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως η διεθνής τιμή θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία όσο αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα λόγω της απόσυρσης των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.
Κάτι τέτοιο οδηγεί σε μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου η οποία δε θα καλυφθεί από τη δέσμευση του ΟΠΕΚ, έχοντας υπόψη ότι η Ρωσία χάνει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια από την περίσσια παραγωγή της εξαιτίας του πολέμου, εξηγεί ο καθηγητής ενεργειακής οικονομίας, Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
13 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!