Ειδήσεις

Η επόμενη μέρα μετά την πρόταση μομφής – Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Τον οδικό χάρτη με τις θεμικές τομές της κυβέρνησης, έδωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Bουλής. Κλείνοντας τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, η οποία καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τοξικότητα και δήλωσε έτοιμος να θέσει προς αναθεώρηση τα άρθρα για τον τρόπο επιλογής της Δικαιοσύνης και την ευθύνη υπουργών. Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα και τους στόχους στην οικονομία έως το 2027 και προανήγγειλε συζήτηση αρχηγών για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας την επόμενη δωδεκαετία.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει τα αποτελέσματα της συνετής, όπως την χαρακτηρίζει, οικονομικής πολιτικής.

«Αυτή η οικονομική πολιτική μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε καλύτερες μέρες μπροστά μας. Αυτή η οικονομική πολιτική είναι που μας επιτρέπει 1η Ιουλίου να δώσουμε αύξηση 100 ευρώ σε όλους τους ένστολους, συμπληρωματική, πέραν των υπόλοιπων αυξήσεων οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτή η οικονομική πολιτική είναι η πολιτική η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας και έχει φέρει την ανεργία κάτω του 9%, όταν την παραλάβαμε στο 17%. Μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε την Κάρτα Εργασίας και για πρώτη φορά να αποκαλύπτονται «κρυφές» υπερωρίες και να προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζόμενων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα στην ertnews.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.53
Δύση: 18.25
Σελήνη
10 ημερών
1770
Εκτελέσεις κατοίκων των Τρικάλων, της Λάρισας και των γύρω χωριών από τους Τούρκους.
1822
Στο Σαραβάλι Πατρών, οι Έλληνες τρέπουν σε φυγή τους Τούρκους.
1855
Θάνατος του ήρωα της Επαναστάσεως Κίτσου Τζαβέλλα.
1897
Οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφασίζουν την κατάληψη των φρουρίων της Κρήτης από διεθνή στρατό.
1904
Επιτροπή αξιωματικών περνά τον ποταμό Αλιάκμονα και εισέρχεται στην Δυτική Μακεδονία.
1908
Στα Βασιλικά Χαλκιδικής σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Γ. Παπαπαναγιώτου.
1941
Αρχίζει η "Εαρινή Επίθεση" των Ιταλών στο Βορειοηπειρωτικό Μέτωπο.
1956
Ο Μακάριος απάγεται από τους Άγγλους και μεταφέρεται στα νησιά Σεϋχέλλες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!