Ειδήσεις

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Όλα όσα ισχύουν για τις μετακινήσεις και το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Η παράταση του lockdown κατά του κορονοϊού ισχύει και την Καθαρά Δευτέρα, καθώς ισχύουν μέτρα όπως η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο ενώ το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει μόνο με αυστηρούς περιορισμούς και με sms στο 13033. Επομένως, για την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή έως τώρα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Την παράταση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στην Αττική ως έχει, ενώ την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού δεν μπορεί να γίνει εκτός δήμου, καθώς η μετακίνηση για άθληση (το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 δηλαδή) ισχύει μόνο για πεζή ή με ποδήλατο. Αναλυτικά, όλα τα μέτρα που ισχύουν έως τις 22 Μαρτίου και ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα (ξεχωριστά) αλλά και ποιες περιοχές έχουν μπει ή παρατείνεται το αυστηρό lockdown.

Πώς θα γίνει το πέταγμα χαρταετού - Ολα τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε συγκεκριμένες διευκρινίσεις για τα μέτρα που ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα και το πώς μπορούν οι πολίτες να τηρήσουν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)



 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"