Ειδήσεις

Ο Α.Σ. Καρδίτσας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για φιλική δοκιμασία κόντρα στον Άρη

Στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του βρίσκεται ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος προσπαθεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το μοντάρισμά του ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.
Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, η καθημερινότητα της ομάδας έχει υποστεί μεταβολές σε ζητήματα αγωνιστικής και λειτουργικής φύσεως, με τις φθορές στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» από την επέλαση της θεομηνίας να δημιουργούν ανάγκες εύρεσης χώρων για προπονήσεις και συνέχιση της προετοιμασίας.

Οι ενέργειες της διοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο ήταν άμεσες, όπως επίσης και σε ό,τι αφορά στην επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα κι έτσι, παρά τις αντιξοότητες, ο προγραμματισμός του Συλλόγου συνεχίζεται μεθοδικά.
Σε αυτή τη μάχη με το χρόνο, ο Α.Σ.Κ. δε θα μπορούσε να αναστείλει τη δραστηριότητά του κι αναζήτησε λύσεις για χώρους προπονήσεων, είτε εκτός του νομού μας, είτε στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ το αγωνιστικό τμήμα εντείνει την προσπάθεια απόκτησης ομοιογένειας με εκτός έδρας φιλικές δοκιμασίες.Στο πιο πρόσφατο τεστ, οι «κυανόλευκοι» συμμετείχαν στα 30ά «Μαυροσκούφεια» στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζοντας την ενισχυμένη και φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ στο P.A.O.K. SportsArena, γνωρίζοντας φιλική ήττα που όμως είχε να προσφέρει ωφέλιμα συμπεράσματα στο Νίκο Παπανικολόπουλο και τους συνεργάτες του.
Σειρά παίρνει το νέο δυνατό φιλικό παιχνίδι, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ματς που επιτρέπει στο προπονητικό επιτελείο να δοκιμάσει ξανά τα στοιχεία που επεξεργάζεταιπροκειμένου να διαμορφώσει σταδιακά το επιθυμητό αγωνιστικό πρόσωπο.
Για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης της προετοιμασίας της, η ομάδα της πόλης μας μετέβη από την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τις προπονήσεις της. Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων οδήγησε στην κήρυξη κατάστασης ειδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, συμπεριλαμβάνοντας προληπτικά μέτρα που διατηρούν κλειστές τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΟΠΑΚ μέχρι και την Τετάρτη 27/9.
Σε όλο αυτό το διάστημα, τα προβλήματα τραυματισμών δεν έλειψαν από τον Α.Σ.Κ., ωστόσο 10 ημέρες πριν την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της BasketLeague, η ενέργεια και η διάθεση όλων για να παρουσιαστεί η ομάδα απολύτως έτοιμη, είναι διάχυτη.

Ευχαριστήριο προς τον ιατρό κ. Σωκράτη Τσιγάρα
Ολοκληρώθηκαν οι καρδιολογικές εξετάσεις των αθλητών του Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, με στόχο τον έλεγχο της υγείας των παικτών που καθημερινά, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο γήπεδο. Εκφράζουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τον ιατρό της πόλης μας, ειδικό καρδιολόγο κ. Σωκράτη Τσιγάρα που και φέτος ανέλαβε αφιλοκερδώς τον καρδιολογικό έλεγχο των αθλητών μας.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"