Ειδήσεις

Ηλ. Χατζής*:”Ο Ευρωπαίος φύλαρχος και οι Έλληνες Ιθαγενείς”

alt“κ. Κλάτενμπεργκ συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα;”

Η ελληνική γλώσσα, ως έκφραση του μακραίωνα ελληνικού πολιτισμού, είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και μητέρα πολλών γλωσσών. Ο Ελληνικός πολιτισμός, διαχρονικά , είναι αντικείμενο θαυμασμού από τους λαούς στα πέρατα της οικουμένης, είναι ο πατέρας όλων των ευρωπαϊκώναξιών και ο θεμελιωτής του τελειότερου μέχρι σήμερα πολιτεύματος, της δημοκρατίας.

Όταν οι Έλληνες διέπρεπαν στα γράμματα αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία, την ιστοριογραφία, την ποίηση, τη λογοτεχνία, τις επιστήμες , οι περισσότεροι από τους θεωρούμενους σήμερα προοδευμένους λαούς απλά δεν υπήρχαν ή ήσαν βάρβαροι και μόνον. Η Ελληνική γλώσσα επίσης είναι αντικείμενο θαυμασμού για την πολυπλοκότητα των νοημάτων της, τον εκφραστικό της πλούτο, την ποικιλία της και τη διαβάθμιση της απόδοσης των νοημάτων της. Διάφορες αλχημείες των μεγάλων δυνάμεων δεν την κατέστησαν επίσημη γλώσσα όλου του κόσμου, αλλά κατέστη αντί αυτής η Αγγλική. Οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι για την γλώσσα τους και όπου βρεθούν και σταθούν, σε επίσημες εκδηλώσεις, προβάλλουν την γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του προέδρου της δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος όταν βρέθηκε, ως επικεφαλής μοίρας Α /Φ στην Αγγλία, στην προσφώνησή του προς τους Άγγλους συναδέλφους του, μίλησε στα ελληνικά προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα διερμηνέα. Κακοφάνηκε στους Άγγλουςαλλά ο πτέραρχος φάνηκε αντάξιος της ιστορίας και της γλώσσας μας. Να υπενθυμίσω ότι ο πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας, μίλησε στα Ηνωμένα ‘Έθνη χρησιμοποιώντας στην ομιλία του, αποκλειστικά και μόνο τις Ελληνικές λέξεις που έχουν δανεισθεί και χρησιμοποιούν οι Βρετανοί.
Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τη διαιτησία? Και όμως έχουν και σημαντική μάλιστα. Πρόσφατα στο Καρπενήσι διεξήχθη το σεμινάριο διαιτησίας των διαιτητών- βοηθών –παρατηρητών S/L. Ο Κος Κλατενμπερκ, δοτός πρόεδρος της ΚΕΔ και οπωσδήποτε με ημερομηνία λήξεως , συνεπαρμένος από την εξωπραγματική αμοιβή των 600 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο αλλά και το υπόλοιπο τσούρμο του, έκαναν μαθήματα σε Ελληνόπουλα, στη χώρα τους , στην Ελλάδα μας, στην Αγγλική γλώσσα , μη χρησιμοποιώντας ούτε καν διερμηνέα, και δεν βρέθηκε κάποιος να τον βάλει στη θέση του. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ…..
Κε Κλατενμπερκγνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκεστε φιλοξενούμενος στην ΕΛΛΑΔΑ και βγάζετε το παντεσπάνι σας πλουσιοπάροχα, χωρίς βέβαια το παραγόμενο έργο σας να αντιστοιχεί ούτε στο 1% του προσφερόμενου μισθού σας. Όμως έχετε την υποχρέωση, οφείλατεως ελάχιστο φόρο τιμής για την χώρα που σας φιλοξενεί, να σέβεστε την ιστορία της και την γλώσσα της. ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Φυσικά δεν έχουμε την απαίτηση να μάθετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ( εάν μπορείτε βέβαια), γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί ουτοπία για εσάς. Οφείλετε όμως να χρησιμοποιείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διερμηνέα ξοδεύοντας πάρα πολύ λίγα από τα υπέρογκα που εισπράττετε.Είναι γνωστό ότι, όταν τα ελληνόπουλα σπουδάζουν στο εξωτερικό, μιλούν την γλώσσα της χώρας που τα φιλοξενεί.
Κε Κλάτενμπερκ η ΕΛΛΑΔΑ δίδαξε πολιτισμό και δημοκρατία. Μας κλέψατε εσείς οι Άγγλοι τα ιερά του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ δεν μπορείτε και ποτέ δεν θα μπορέσετε να αφανίσετε και τη ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ σας ΘΑ ΠΈΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. Κε πρόεδρε της ΕΠΟ ΕΧΕΤΕ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΑΞΗ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ.
Ακόμη λίγα λόγια για τη διαιτησία και το έργο που παράγει αυτός ο κύριος από την Αγγλία. Οι παλινωδίες του και όλα όσα κάνειδεν έχουν όρια. Ήρθε στην Ελλάδα ως τάχα ειδικός να φτιάξει την διαιτησία. Απεδείχθη ότι είναι πλήρως ακατάλληλος και επικίνδυνος. Πρέπει να φύγει γρήγορα. Θα αφήσει πίσω του καμένη γη,. Οι αποφάσεις και τα έργα του φάσκουν και αντιφάσκουν. Η εκπαίδευση που προσφέρει ανύπαρκτη, ο θεός και η ψυχή του. Τα σκαμπανεβάσματα με τα ποσοστά δεν έχουν τέλος. Ο κανονισμός λέει , όχι ποσοστά στις ενώσεις. Αυτός θεσπίζει ΧΑΡΑΤΣΙ( ελπίζω κάποιος να του εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει η λέξη) να πληρώνουν οι διαιτητές στις ενώσεις. Στο σεμινάριο λέει να μην πληρώσουν. Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί για να τα έχει καλά με τους προέδρους των ΕΠΣ και με τους διαιτητές. Επιτέλους γιατί τόσο ραγιαδισμός? Για ακόμη μια φορά κάνω έκκληση στον πρόεδρο της ΕΠΟ ΚΟ Θ. ΖΑΓΟΡΑΚΗ να συνετίσει αυτόν τον κύριο. Υπάλληλός του είναι. Υπάλληλος που δουλεύει στην ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα με μεροκάματο που δεν το διανοείταιούτε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ας ψηφιστεί επιτέλους η ολιστική μελέτη κε πρόεδρε να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

*ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ S/L

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»