Σακκάς στο 42ο Αντάμωμα: Συνεχής και ενεργή παρουσία των Σαρακατσαναίων στην κοινωνική ζωή

Τον συνεχιζόμενο ενεργό ρόλο των Σαρκατσαναίων στην κοινωνική ζωή του τόπου, επεσήμανε στον χαιρετισμό του στο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς. Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις της τρίτης ημέρας του Ανταμώματος, ο κ. Σακκάς καλωσορίζοντας τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς των Σαρακατσαναίων.

Επίσης έδωσε έμφαση στη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και στο 42ο Αντάμωμα και συνολικότερα σε δράσεις της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συλλόγου.
Ο κ. Σακκάς παρέστη στο τραπέζι των επισήμων εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικκαίων και την ΠΕΔ Θεσσαλίας στη μεγάλη αυτή γιορτή της σαρακατσάνικης παράδοσης. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της “Αστική Ανάπτυξη” ΑΕ Γιώργος Ζιώγας και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαραμπούκας.
Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Τούρκικης κατοχής στην Κύπρο και τελούσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της ΚΕΔΕ, της Περɩφέρεɩας Θεσσαλίας - ΠΕ Τρικάλων, του ∆ήμου Τρɩκκαίων, του ∆ήμου Πύλης και της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδɩκίου & Πύλης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Πανσέληνος
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!