Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ακυρώθηκαν οι προεδρικές εκλογές - Το «πινγκ πονγκ» ευθυνών και η επόμενη μέρα

altΣε ακύρωση των εκλογών για πρόεδρο οδηγήθηκε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μία θυελλώδη διαδικασία, με αντικρουόμενες δηλώσεις, ανατροπές και ένα ατέλειωτο πινγκ πονγκ ευθυνών.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάσθηκε να αποσύρει την πρότασή του για κάλπες στις 10 Μαρτίου, μετά την συμβιβαστική παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος ζήτησε να μην γίνουν εκλογές και το Συνέδριο να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου.

Η Όλγα Γεροβασίλη εξάλλου ζητώντας να μην γίνουν εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχε επί της ουσίας αποσύρει την υποψηφιότητά της λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάντε μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις»
-Αμέσως μετά ωστόσο άρχισαν οι «διαρροές» από τα δύο στρατόπεδα των μονομάχων που επιδόθηκαν σε ένα «blame game» για το ποιος ήταν τελικά εκείνος που υποχώρησε.
Στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ανέφεραν πως «το συνέδριο ομόφωνα, ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο κι αποφάνθηκε ξεκάθαρα ότι έχουμε πρόεδρο, δεν χρειάζονται εκλογές και πάμε σε αλλαγές».
«Δεν υπήρξε θετική κατάθεση υποψηφιότητας. Η κυρία Γεροβασίλη δεν μίλησε στο κλείσιμο για κατάθεση υποψηφιότητας της. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυρία Γεροβασίλη δεν ήθελε εκλογές στις 10 Μαρτίου» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Στην ουσία αυτό που λένε στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη είναι πως «παρείλκε η ψηφοφορία επί της πρότασης του προέδρου από τη στιγμή που η κυρία Γεροβασίλη στη δική της πρόταση είχε ουσιαστικά αποσύρει την υποψηφιότητα της λέγοντας: Κάνε μόνος σου τις εκλογές στις 10 Μαρτίου».
Από την πλευρά τους, στελέχη τα οποία στηρίζουν την κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζουν πως «η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είχε αποσύρει την υποψηφιότητα της, αλλά ζητούσε να γίνουν καταστατικά οι εκλογές στις 30 Μαρτίου».

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.53
Δύση: 19.04
Σελήνη
6 ημερών
1803
Οι Τούρκοι σκοτώνουν πολλούς πολιορκημένους και αιχμαλωτίζουν πολλούς Μποτσαραίους στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
1822
Επιτιθέμενος στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται ο φιλέλλην Γάλλος αξιωματικός Βαλέστ.
1824
Ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον Τοπάλ φθάνει στο Νεόκαστρο.
1828
Ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Νικόλαος ο Α΄ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"