Πότε ξεκινούν τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2025» & «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Παράλληλα με το «Εξοικονομώ» και το «Αλλάζω συσκευές για επιχειρήσεις» θα τρέξει και το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα».  

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» προβλέπεται συνολικός προϋπολογισμός 434 εκατ. ευρώ, με την επιδότηση που θα λάβουν οι δικαιούχοι να κυμαίνεται από 50% – 100% (μέγιστος προϋπολογισμός 35.000€).

Οι αιτήσεις θα καταβάλλονται από 8 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος (https://exoikonomo2025.gov.gr»).

Το πρόγραμμα αφορά ενεργειακή αναβάθμιση πρώτης κατοικίας, με τις δαπάνες που επιδοτούνται να είναι:
-Αντικατάσταση κουφωμάτων
-Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης
-Αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης
-Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας

Το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις
Μέσω του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις», περισσότεροι από 260 ωφελούμενοι θα λάβουν 10.800 ευρώ, έκαστος, προκειμένου να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του.
Συγκεκριμένα, 263 ωφελούμενοι θα λάβουν 10.800 ευρώ, κατά το δεύτερο «κύμα» εντάξεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης.
Οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr και για την ένταξη των δικαιούχων εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Περισσότερα στο cnn.gr

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
16 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!