Επίδομα παιδιού -Γ’ δόση: Τι ισχύει για όσους δεν προλάβουν να κάνουν φορολογική δήλωση

Προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους όπως σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η τρίτη δόση για το Επίδομα παιδιού 2021 θα καταβληθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Ιουλίου 2021, για όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ’ δόση του Επιδόματος Παιδιού θα καταβληθεί κανονικά και για όσους δεν σπεύσουν να κάνουν νέα φορολογική δήλωση, ωστόσο με την υποβολή θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και οι όποιες αλλαγές θα προσαρμοστούν στις επόμενες καταβολές.

Σημείωση: Αίτηση Α21 γίνεται μόνο μία φορά μέσα στο χρόνο, δεν χρειάζεται εκ νέου, μετά τη φορολογική δήλωση. Οι όποιοι συμψηφισμοί θα γίνει αυτοματοποιημένα.

Πηγή aftodioikisi.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!