Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις

Ένα νέο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται από αύριο με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Τα καταστήματα της εστίασης επαναλειτουργούν και πλέον καλούνται να προσαρμοστούν στους αυστηρούς κανόνες της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και η πλειονότητα των εργοδοτών να επιδίδονται σε απολυμάνσεις, καθαρισμούς, χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό.

Επίσης, για την προσαρμογή στις νέες συνθήκες από τη Δευτέρα ορίζονται νέες αποστάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία θα πρέπει να εκτείνονται σε διπλάσιο χώρο από τον αρχικά προβλεπόμενο, με βάση το περιεχόμενο τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι τα «καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο «υπό ορισμένες προϋποθέσεις» και διευκρίνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίηση ημιυπαίθριων χώρων.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ.
Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Νέα Σελήνη
1822
Νίκη κοντά στην Κόρινθο των Ελλήνων επαναστατών.
1826
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στην Αθήνα.
1828
Ο Κιουταχής σουβλίζει 2 Έλληνες αιχμαλώτους στον βράχο του Αρείου Πάγου.
1906
Ο οπλαρχηγός Παύλος Κύρου φονεύεται στο Όστιμα (Τρίγωνο) της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
Ο οπλαρχηγός Δημ. Νταλίπης φονεύεται στο χωριό Ανταρτικό της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
1943
Το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος να εκκενώσουν τη Σάμο.
1958
Μάχη στο Δίκημο της Κύπρου όπου πέφτει ηρωικώς μαχόμενος κατά των Βρετανών ο Μάτσης, τομεάρχης Κυρήνειας της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!