Εως 9 Απριλίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Η υποβολή αιτήσεων – δηλώσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) συνεχίζεται έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η υποβολή των αιτήσεων – δηλώσεων γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως και μέσω αποστολής e-mail στα Λύκεια τα οποία στη συνέχεια καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με email στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι απόφοιτοι που έχουν υποβάλει – αποστείλει στα Λύκεια την αίτησή τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται η αποστολή της αίτησής τους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.24
Δύση: 18.00
Νέα Σελήνη
1391
Θάνατος του Αυτοκράτορα Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου.
1816
Φθάνει στην Κέρκυρα ο Άγγλος Θωμάς Μάιτλαντ, ως πρώτος Αρμοστής των Ιονίων νήσων.
1821
Στο Κισνόβιο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης λαμβάνει την απόφαση για την κήρυξη της Επαναστάσεως.
1826
Απόκρουση της εφόδου του Ιμπραήμ κατά του Μεσολογγίου.
1833
Κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της "Εφημερίδος της Κυβερνήσεως" του Βασιλείου της Ελλάδος.
1914
Οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1918
Ο συμμαχικός στρατός κατοχής στην περιοχή Κορυτσάς επιτρέπει να ανοίξουν πάλι τα Ελληνικά σχολεία.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός κυριεύει τη βόρεια κορυφή του όρους Σεντέλι.
1944
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών συνάπτουν σκληρή τετραήμερη μάχη με βουλγαρικές δυνάμεις στις εκβολές του Νέστου ποταμού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!