Άκης Τσελέντης: «Πρέπει να απαιτήσουμε υψηλότερα κονδύλια από την Ε.Ε. για την πολιτική προστασία»

alt«Δεν αντέχουμε άλλα “Mάτια”»

«Δεν έχω τη στόφα του πολιτικού, κατεβαίνω στις Ευρωεκλογές με στόχους για να προσφέρω στην Ελλάδα ως τεχνοκράτης επιστήμονας και όχι ως πολιτικός», επισήμανε μιλώντας χθες στο «Ράδιο Παλμός» και τον Γιώργο Μπανάτσα ο γνωστός σεισμολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατίας κ. Άκης Τσελέντης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης αποφάσισε να συμμετάσχει στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, προκειμένου να αγωνιστεί μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και να διεκδικήσει μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς πόρους για την Ελλάδα στον τομέα της πολιτικής προστασίας, αλλά και για να συμβάλλει στην επιστροφή των νέων επιστημόνων που έφυγαν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης.
«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μια χώρα σεισμογενής και με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών, όπως η Ελλάδα, δεν διεκδικεί μεγαλύτερα κονδύλια για αυτούς τους δύο τομείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 53 περιοχές σαν το Μάτι, με πολύ μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν αντέχουμε άλλα “Μάτια”», είπε ο υπ. Ευρωβουλευτής καταδεικνύοντας την ανάγκη χρηματοδότησης των δύο αυτών τομέων.