«69 εκ. ΕΥΡΩ για ορεινό τουρισμό και τουρισμό υγείας και ευεξίας»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη

Μεγάλες προοπτικές για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Νομό μας διανοίγονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς θα διατεθούν 69 εκ. ΕΥΡΩ για την περεταίρω ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού και του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με την   Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας που εδράζεται κυρίως στον Ορεινό Τουρισμό (Λίμνη Πλαστήρα, Μουζάκι, Αργιθέα, Λίμνη Σμοκόβου) και στον Ιαματικό Τουρισμό (Λουτρά Σμοκόβου και ΚαίτσαςΔρανίτσας).
Ο κ. Κωτσός, στάθηκε στο γεγονός ότι ο κλάδος του τουρισμού είναι από τους πλέον πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού και ζήτησε από την Υφυπουργό την άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεωνπου δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής τόνισε στην κα. Ζαχαράκη τη σπουδαιότητα στήριξης του ορεινού τουρισμού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Νομό Καρδίτσας όπου ο κλάδος του τουρισμού και συγκεκριμένα του ορεινού τουρισμού αποτελεί μεγάλο κομμάτι του φάσματος της επαγγελματικής δραστηριότητας.
Η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη, ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθούν 46 εκατομμύρια ευρώ για τον ορεινό τουρισμό. Τα ανωτέρω χρήματα θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις που αφορούν σε μονοπάτια περιπατητικού τουρισμού, σε κατασκευή καταφυγίων  αλλά και σε αξιοποίηση χιονοδρομικών κέντρων. Επιπλέον, η κα. Ζαχαράκη τόνισε πως θα διατεθούν ακόμη 23 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για επενδύσεις που αφορούν τουρισμό υγείας και ευεξίας, αναφέροντας στον κ. Κωτσό πως από τα χρήματα αυτά μπορούν να αντλήσουν πόρους τα λουτρά Σμοκόβου και Καΐτσας.  
Ο κ. Κωτσός έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα στο Ν. Καρδίτσας και η κα. Ζαχαράκη ενημέρωσε πως  θα διατεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση καθώς χρειαζόμαστε εξιδεικευμένο προσωπικό στον τουρισμό. Τα νέα επιμορφωτικά επιδοτούμενα σεμινάρια εκπαίδευσης και επιμόρφωσης,που θα δημιουργηθούν, θα αφορούν 20.000 ανέργους και εργαζομένους σε τουριστικές επιχειρήσεις, τα οποία θα πραγματοποιηθούν online, για τα οποία θα δοθεί πιστοποίηση και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν και τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας για εξειδίκευση του προσωπικού τους.
Επιπρόσθετα μία ακόμη ευκαιρία διανοίγεται για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού μας καθώς θα γίνει διεύρυνση του προγράμματος«τουρισμός για όλους»(«tourist4all») καθώς πέρυσι ενώ δόθηκαν 360.000 voucher, αξιοποιήθηκαν μόνο τα 45.000. Για το λόγο αυτό θα δοθεί παράταση μέχρι 31.12.2021 για αυτούς που εντάχθηκαν πέρυσι και θα ενταχθούν 100.000 νέοι δικαιούχοι. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα νέων ξενοδόχων προκειμένου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός κάλεσε την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη να επισκεφθεί το Νομό Καρδίτσας και να απολαύσει από κοντά τις ομορφιές καθώς αποτελεί έναν εξαίρετο τουριστικό προορισμό. Η κα. Ζαχαράκη ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Βουλευτή.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.