«Θετική η μείωση ή και απαλλαγή ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων, θα εξεταστούν τα τέλη άρδευσης»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός

Στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σχετικά με την απαλλαγή ή μείωση των τελών άρδευσης και των ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων λόγο των καταστροφών που υπέστη ο Νομός της Καρδίτσας μετά τη θεομηνία  του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ».

Ο καταστροφικός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» έπληξε το Νομό Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής από την πρώτη μέρα μετά τη θεομηνία έχει καταθέσει μία πληθώρα αναφορών και ερωτήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς τους οποίους έχει επισκεφθεί και προσωπικά, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες. Την επίκαιρη ερώτηση του κ. Κωτσού σχετικά με την απαλλαγή ή μείωση των τελών άρδευσης και των ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων λόγω ΙΑΝΟΥ κλήθηκε να απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.
Από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που συνέβη επιχωμάτωση των χωραφιών σε πολύ μεγάλο βαθμό καθιστώντας τα χωράφια άγονα και μη καλλιεργήσιμα. Για τέτοιου είδους περιπτώσεις ο κ. Κωτσός ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει το θεσμικόπλαίσιοή να προσαρμόζεταιδίνοντας τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να απαλλάσσει από ανταποδοτικά τέλη ή και ενοίκια έως ότου αυτοί οι αγροίξαναγίνουνγόνιμοι και παραγωγικοί. Επίσης ο κ. Κωτσός ζήτησε, όλο αυτό το διάστημα όπου οι αγροί είναι μη παραγωγικοί να μην προσμετράτε   ο χρόνος αυτός στο συμβατικό χρόνο ενοικίασης του χωραφιού και να δίνεται παράταση. Κλείνοντας ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας ανέφερε πως με τις παραπάνω ρυθμίσεις θα αποδώσουμε δικαιοσύνη και κυρίως θα καλύψουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όχι μόνο για αυτή την καλλιεργητική περίοδο αλλά και για τις επόμενες περιόδους.  
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας απάντησε λέγοντας πως δεν ξεχνάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέστησαν καταστροφές λόγω ΙΑΝΟΥ και πως το ζήτημα μείωσης μισθωμάτων που καταβάλουν αγρότες σε Δήμους για Δημοτικές εκτάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, είναι εύλογο και θα εξεταστεί στο πλαίσιο συνολικής αντιμετώπισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που επισύρουν φυσικές καταστροφές σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. Όσον αφορά τη μείωση ή και απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μπορούμε να δείξουμε την απαραίτητηευελιξία για να αντιμετωπίζουμετέτοιεςέκτακτεςκαταστάσεις. Είναι ένα θέμα το οποίο θα το εξετάσουμε και να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμεκαθώς σε κάθε περίπτωσηπρέπει να παρέχουμε το πλαίσιοεκείνοέτσι ώστε να αντιμετωπιστεί.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.24
Δύση: 19.26
Σελήνη
25 ημερών
1821
Τέσσερα ελληνικά πλοία βάλλουν κατά του φρουρίου της Ίμβρου και αποβιβάζουν Ψαριανούς επαναστάτες.
1823
Ο Νικόλαος Κριεζιώτης νικά τους Τούρκους του Ομέρ μπέη στο Βατίτσι Καρύστου.
1825
Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου επιχειρούν την πρώτη έξοδο από την πόλη.
1897
Κατάπαυση πυρός σε Θεσσαλία και Ήπειρο και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.