«Νέο Πρόγραμμα για την ενίσχυση δικηγόρων»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό

Με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Γιώργο Ζερβό πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Ζερβό θέματα σχετικά με την επόμενη μέρα και την σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία την επόμενη επταετία.

Ο κ. Κωτσός ανέφερε στον Ειδικό Γραμματέα την ανάγκη προκήρυξης προγραμμάτων που αφορούν τους νέους επιστήμονες, την προκήρυξη προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν τα κατάλληλα κίνητρα για την επιστροφή των νέων ανθρώπων που έχουν φύγει στο εξωτερικό για εργασία τα τελευταία χρόνια και την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να μην περιορίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενισχυθεί από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής από τον κανόνα deminimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας).
OΕιδικός Γραμματέας κ. Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως μέσα στον Απρίλιο έχει δρομολογηθεί να προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης μονοπρόσωπων δικηγορικών γραφείων το οποίο θα αφορά την τεχνολογική αναβάθμιση των γραφείων τους και θα επιδοτηθούν βάση εισοδήματος με ποσό έως 2.500,00 €. Επιπλέον, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 θα περιλαμβάνει προγράμματα τα οποία θα αφορούν την ενίσχυση νέων επιστημόνων αλλά και προγράμματα τα οποία θα αφορούν προοπτικές ανάσχεσης του braindrain μέσω της επένδυσης στην έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή των νέων μας οι οποίοι λόγο των συνθηκών αποφάσισαν να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό.
Τέλος, ο κ. Κωτσός έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ζερβό για την καινοτομία του Υπουργείου όσον αφορά την σύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Ε.Δ.Ε) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) έτσι ώστε όταν υποβάλετε μία πρόταση για την ένταξη ενός δικαιούχου σε ένα πρόγραμμα να αντλούνται απευθείας τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία του δικαιούχου βοηθώντας έτσι τον ελεγκτή και απλοποιώντας τις διαδικασίες ελέγχου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.23
Δύση: 19.27
Σελήνη
25 ημερών
1274
Η σύνοδος του Λουγδούνου (Λυών) αποφασίζει την ένωση των Εκκλησιών.
1453
Αποκρούεται νέα μεγάλη έφοδος του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Εξόντωση των Τούρκων στο Λεχώνι και πολιορκία του Βελεστίνου από τους Θεσσαλούς επαναστάτες.
Στην Μηλέα Πηλίου ψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως.
1897
Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Ταράτσα Φθιώτιδος.
1905
Σκοτώνεται ο μακεδονομάχος Αθαν. Μπικιάρης.
1906
Σκοτώνονται οι μακεδονομάχοι καπετάν Λίτσας (Ανθλγός Αντώνιος Βλαχάκης) και Λεωνίδας Πετροπουλάκης.
1945
Η γερμανική φρουρά της νήσου Μήλου παραδίδεται σε τμήματα του Ιερού Λόχου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.