Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νέο κλειστό Γυμναστήριο της Πύλης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κατασκευής του νέου σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου δυναμικότητας 490 θέσεων στην Πύλη Τρικάλων. Στον «αέρα» βρίσκεται η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το κλειστό Γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 18.601,74 m2, στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 78  του οικισμού της Πύλης, στο οποίο βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα των διδακτηρίων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Πύλης.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας με συνεχείς διακρίσεις και επιδόσεις. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε την κατασκευή ενός διαγενεακού έργου στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των κατοίκων της περιοχής της Πύλης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, που πληροί τις προδιαγραφές για τη διοργάνωση Αγώνων Πρωταθλήματος και διαθέτει όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε  συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους,  υλοποιούμε  έργα σημαντικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών  και ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν και θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το έργο
Το κτίριο του κλειστού Γυμναστηρίου  περιλαμβάνει:
•Χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων
•Κερκίδες για 490 θεατές
•Γραμματεία – Γραφείο γυμναστών
•Ιατρείο – αναρρωτήριο
•Κυλικείο
•Βοηθητικοί χώρους:
-χώροι υγιεινής αθλούμενων και κοινού
-αποδυτηρίων (ανδρών-γυναικών)
-αποθήκη
-χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
•Ημιυπαίθριο χώρο
    
Προβλέπονται οικοδομικές εργασίες και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου .

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Σελήνη
20 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!