Εκδήλωση για «Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης» από την Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Μύλο του Παππά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζοντας  την ηλεκτροκίνηση, ολοκλήρωσε με επιτυχία την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό έργο «Μεσογειακά Διαπεριφερειακά Δίκτυα Ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», που συγχρηματοδοτείται  από το  πρόγραμμα Interreg MED. Με το μήνυμα «το μέλλον της αυτοκίνησης στην Θεσσαλία είναι ηλεκτρικό» η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια ολοήμερη εκδήλωση, την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα.

Στον προαύλιο χώρο του Μύλου, από τις 9:30π.μ. μέχρι τις 21:30μ.μ. θα λειτουργεί έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά, μηχανών, ποδηλάτων, πατινιών, καθώς και σταθμών φόρτισης, στην οποία ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και να κατανοήσει τα νέα δεδομένα όπως το κόστος αγοράς και συντήρησης των οχημάτων, καθώς και των σταθμών φόρτισης, την διάρκεια φόρτισης τους, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας», από τις 9:30π.μ. μέχρι τις 14:00μ.μ, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μύλου.  Οι βασικοί στόχοι της ημερίδας είναι:
•η παρουσίαση της προσπάθειας προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι προοπτικές της, σε σχέση με τις εξελίξεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών φόρτισης, τις επενδύσεις που απαιτούνται, καθώς και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.
•η παρακίνηση των Δημόσιων  Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και να αναλυθούν τα οφέλη εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το κόστος επένδυσης, λειτουργίας, οι τρόποι χρηματοδότησης, καθώς και οι μεθοδολογίες και τα εργαλεία για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης από τους δημόσιους φορείς και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.