Στην Καλαμπάκα με την Εθνική Ομάδα Στίβου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Με τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου, που φιλοξενούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Καλαμπάκα και προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Δρόμο στο Δουβλίνο, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Είναι η πρώτη φορά, από τη δεκαετία του ’80, που γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία camp προετοιμασίας των αθλητών των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία μετά από συνεργασία που είχε με τον ΣΕΓΑΣ  φρόντισε για τη διαμονή των αθλητών και του προπονητικού τιμ στην περιοχή της Καλαμπάκας. Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, οι Προπονητές Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σταύρος Καρρές και οι αθλητές  στη συζήτηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη  εξέφρασαν την επιθυμία η περιοχή των Τρικάλων να αποτελέσει βασικό προπονητικό τους προορισμό για την προετοιμασία για τα βαλκανικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία  καθώς η περιοχή είναι ιδανική τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, που προσομοιάζουν με εκείνες του Δουβλίνου. Η ελληνική αποστολή δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να τη συνοδεύσει στο Δουβλίνο.

«Είναι μεγάλη  χαρά και τιμή να φιλοξενούμε αθλητές που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με έργα και δράσεις τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει την περιοχή μας σε αθλητικό προορισμό, δημιουργεί ρεύμα αθλητικού τουρισμού και συνθήκες ανάπτυξης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.