Λάρισα: Σύλληψη μεγάλης σπείρας που "σήκωνε" χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Διακριβώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η εγκληματική δράση ομάδας, η οποία δραστηριοποιείται στη συστηματική διάπραξη απατών μέσω διαδικτύου.

Εξιχνιάστηκαν -18- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -30- αλλοδαπών, ανδρών και γυναικών και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών τους, για εγκληματική ομάδα, απάτες με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες, τουλάχιστον από την 1η Αυγούστου 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου 2022, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατάφερναν να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προέβαιναν στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή sms, από διαφορετικές κάθε φορά διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που προσομοίαζαν σε μεγάλο βαθμό με τα μηνύματα ασφαλείας των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων, με αντίστοιχο σύνδεσμο (link) προς επιλογή.

Οι παθόντες, μη αντιλαμβανόμενοι την πλαστότητα της ιστοσελίδας στην οποία οδηγούνταν επιλέγοντας το συνημμένο σύνδεσμο, ακολουθούσαν τις οδηγίες που αναγράφονταν και εισήγαγαν τους κωδικούς εισόδου τους στην ηλεκτρονική τραπεζική και επιπλέον, τους κωδικούς ασφαλείας (OTP-EXTRAPIN) που λάμβαναν από την εκάστοτε τράπεζα για την έγκριση των συναλλαγών.

Ακολούθως, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων, προέβαιναν σε μεταφορές χρημάτων, σε ορισμένες εκ των περιπτώσεων, αρχικά σε ελληνικούς λογαριασμούς άλλων θυµάτων τους και στη συνέχεια, ή απευθείας, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε συναλλαγές – αγορές σε πληθώρα λογαριασµών σε ψηφιακή τράπεζα του εξωτερικού, με σκοπό να δυσχεράνουν την παρακολούθηση της πορείας των χρημάτων από τις Αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, διέπραξαν συνολικά -18- περιπτώσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών, κατά πλειονότητα κατοίκων Λάρισας, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που υπολογίζεται στις -25.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"