Εκσυγχρονισμός εννιά γεωτρήσων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο του εκσυγχρονισμού εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι θέσεις των γεωτρήσεων είναι: «Τραχάνες» και «Μαυρόγειες» στην Τ.Κ. Βασιλή, «Μπαΐρια» και «Τσαΐρια» οικισμού Πυργάκια στην Τ.Κ. Μεγάλου Ευυδρίου, «Εικοσάρια» και «Δεκατεσσάρια» στην Τ.Κ. Σταυρού, «Μπαΐρια» στην Τ.Κ. Πολυνερίου, «Παλιούρα» στην Τ.Κ. Μεγάλου Ευυδρίου και «Τσαυλούκια» στην Τ.Κ. Υπέρειας.
 
«Ένα ακόμη έργο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα ξεκινά σε περιοχές του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα χρήσιμο έργο  για την εξοικονόμηση  και την ορθή διαχείριση του νερού, την προστασία  του υπόγειου υδροφορέα από εξάντληση καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τη στιγμή που το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί, εμείς με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων δίνουμε τη δυνατότητα μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος κατά τη διαδικασία του ποτίσματος στηρίζοντας το εισόδημα των ανθρώπων της παραγωγής»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
24 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"