ΕΠΑΛ Μουζακίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το σχολείο μας, στα πλαίσια υλοποίησης Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας στη Γ’ τάξη,  ανταποκρίθηκε  άμεσα στην πρόσκληση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και έλαβε μέρος στη δράση που πραγματοποίησε το Τμήμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας,με θέμα: «προσυμπτωματικός έλεγχος του Σακχαρώδους Διαβήτη, γρήγορη διάγνωση και έγκυρη θεραπεία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.- 12:00, στον κεντρικό δρόμο του Μουζακίου. Εκεί, η Διευθύντρια του Σχολείου, οι μαθητές της Γ’ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής,  ενώ έγινε μέτρηση σακχάρου και δόθηκαν οδηγίες και διευκρινίσεις σε ατομικό επίπεδο. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία, κυρίως στα παιδιά, να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία και γνώση για αυτή την τόσο σοβαρή αλλά και ύπουλη πάθηση και να αποκτήσουν ευαισθησία και ενδιαφέρον για το βασικότερο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"