ΕΠΑΛ Μουζακίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Το σχολείο μας, στα πλαίσια υλοποίησης Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας στη Γ’ τάξη,  ανταποκρίθηκε  άμεσα στην πρόσκληση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και έλαβε μέρος στη δράση που πραγματοποίησε το Τμήμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας,με θέμα: «προσυμπτωματικός έλεγχος του Σακχαρώδους Διαβήτη, γρήγορη διάγνωση και έγκυρη θεραπεία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.- 12:00, στον κεντρικό δρόμο του Μουζακίου. Εκεί, η Διευθύντρια του Σχολείου, οι μαθητές της Γ’ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής,  ενώ έγινε μέτρηση σακχάρου και δόθηκαν οδηγίες και διευκρινίσεις σε ατομικό επίπεδο. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία, κυρίως στα παιδιά, να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία και γνώση για αυτή την τόσο σοβαρή αλλά και ύπουλη πάθηση και να αποκτήσουν ευαισθησία και ενδιαφέρον για το βασικότερο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!