Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας

Το σωματείοεμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καταγγέλλει εταιρία επεξεργασίας ντομάτας της περιοχής μας για την ομαδική απόλυση 15 εργατριών. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσεισημαντικά την παραγωγή, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την παραλαβή τομάταςκατάπερίπου30%,ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος ανέβηκε από 19.000.000 ευρώ το 2020 σε περίπου 25.000.000 ευρώ το 2021,σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρίας.

Αυτή η τεράστια αύξησητζίρου της εταιρίας πραγματοποιήθηκε μετά από εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων πουτην πληρώνουν ακόμα και με αίμα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καλοκαίρι του 2021, ότανκαι έγινε πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα(ο συνάδελφος κόντεψε να χάσει τη ζωή του).Έκτοτε έγιναν αρκετά μικρότερα. Με τη συγκεκριμένη ομαδική απόλυση, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο βωμό του κέρδους δε λογαριάζουν τίποτα, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο που τους δίνει ο νόμος Χατζηδάκη και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Σε μια εποχή που οι εργατικές -λαϊκέςοικογένειες τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα ύψη, οι εταιρίες απολύουν ομαδικά 15 εργαζόμενες, και μάλιστα τους λένε ότι ενδεχομένως θα τις επαναπροσλάβουνστη σεζόν για ορισμένο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι οι ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας αποτελούν άλλο ένα όπλο για την κερδοφορία στις πλάτες των εργαζομένων.
Το σωματείο καλεί τις εργαζόμενες να μην αποδεχτούν τις απολύσεις και να παλέψουν από κοινού για την ακύρωση όλων των απολύσεων. Επίσης καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να στηρίξουν τους συναδέλφους τους. Τους καλούμε να ακολουθήσον το δρόμο του αγώνα, το μόνο δρόμο που μας απομένει, καθώς αν επιτρέψουν να περάσουν οι απολύσεις, σειρά έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος                                                                                       
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                                                               
Ο γραμματέας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.52
Σελήνη
16 ημερών
713
Ο Αναστάσιος Β΄ Αρτέμιος ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας στη θέση του Φιλιππικού Βαρδάνη.
1823
Μάχες στην Κάνδανο και τον Σέλινο Χανίων, όπου σκοτώνεται ο οπλαρχηγός Γ. Ζερβουδάκης από τα Σφακιά.
1827
Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί στο λιμάνι της Αλεξανδρείας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.
1897
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας οριστική ανακωχή, η οποία σήμανε την λήξη του ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου.
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν τους πρώτους Έλληνες πατριώτες στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"