Μήνυμα Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας κ. Γ.Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων

Η 18η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων και ηανάγκη για ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθώς οι επιπτώσεις από την κλιματική κρίση γίνονται όλο και πιο έντονες.
Η θωράκισηαπέναντι σε αυτή την κρίση απαιτεί «επαναστατικές» αλλαγές στον τρόπο ζωής όλων μας αλλά και στον τρόπο παραγωγής, ενδεχόμενα συγκρούσεις με κατεστημένες λογικές και βεβαίως επανεξέταση των υφιστάμενων υποδομών στις νέες συνθήκες.

Τα νερά για την Θεσσαλία αποτελούσαν ανέκαθεν το καθοριστικό στοιχείο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της, για την ισορροπία των οικοσυστημάτων της καθώς και για τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας.
Παρά τις μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές αλλά και κοινωνικές αλλαγές που υπήρξαν στη χώρα μας, το πρόβλημα των υδάτων της Θεσσαλίας παραμένει άλυτο.
Ειδικά κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς, σε πλήρη δυσαναλογία με τις, έστω περιορισμένης κλίμακας, παρεμβάσεις (τεχνικά έργα). Συνεχίζεται η ελλιπήςδιαχείριση των υδάτων, η κακή κατάσταση μεγάλου αριθμού των υδάτινων οικοσυστημάτων, ενώ παραμένει ως κύριο χαρακτηριστικό το μονίμως ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο στο ΥΔ Θεσσαλίας.
Σήμερα, η κυβέρνηση μας, αντιλαμβανόμενη πλήρως την επιτακτική ανάγκη ορθής διαχείρισης του νερού επενδύει περισσότερα από 200 εκ. Ευρώ για τον εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Καρδίτσας, έτσι ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι από 9.000 αγρότες και να δημιουργηθούν τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να αρδευτούν περίπου 190.000 στρέμματα.
Για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αρκεί να αναλογιστούμε τη ζωτικής σημασίας ανάγκη και να βρεθεί μία καθοριστική λύση στο υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης αυτό της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδατικών Πόρων.
Έτσι, θα προωθήσουμε τη συντονισμένη ανάπτυξη και διαχείριση του νερού, της γης και των σχετιζόμενων πόρων με σκοπό, την μεγιστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της κοινωνικής ευημερίας με έναν δίκαιο τρόπο και δίχως την αποδοχή συμβιβασμών στην βιωσιμότητα των ζωτικών οικοσυστημάτων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.