«Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την Π.Π. στον αντίποδα της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης»

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει, την Τρίτη 28 Ιούνη στις 20:00 στο πεζόδρομο του 3ου δημοτικού σχολείου στο Παυσίλυπο εκδήλωση με θέμα: «Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την Πολιτική Προστασία στον αντίποδα της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης».
Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΕ, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Η εκδήλωση γίνετε σε μια περίοδο που είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ, καθώς όλοι νιώσαμε στο πετσί μας την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού για την προστασία της ζωής και των περιουσιών μας. Οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές καθώς 21 μήνες μετά, δεν πραγματοποιούνται τα αναγκαία έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, παρά μόνο κάποια μπαλώματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα. Είναι άλλωστε γνωστό πως μια σειρά περιοχές με την πρώτη μπόρα αποκλείονται ή πλημμυρίζουν.
Την ίδια ώρα, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), πως η «πράσινη» μετάβαση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών όπως στα Άγραφα θα εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια στο λαό. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν το βαρύ κόστος της «πράσινης μετάβασης» - απ' το πανάκριβο «πράσινο ρεύμα» μέχρι τα υποχρεωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ενώ οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι «πράσινοι επενδυτές» της απελευθερωμένης Ενέργειας, οι όμιλοι παραγωγής «πράσινου» εξοπλισμού, υποδομών και εμπορευμάτων.
Όλοι αυτοί, που τάχα κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος, στέλνουν στην Ουκρανία τεράστιες ποσότητες από βαρέα όπλα, κλιμακώνοντας τη στρατιωτική αντιπαράθεση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον.
Το ΚΚΕ, με την συγκεκριμένη εκδήλωση καταθέτει τις θέσεις του για την προστασία της ζωής του λαού.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.