Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Καρδίτσας στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας έδωσε τη δυνατότητα, στους εκπαιδευόμενους Α’ και Β’ Κύκλου να  πραγματοποιήσουν, μία εκπαιδευτική επίσκεψη  την Τρίτη 25-5-2022 στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι) στην Καρδίτσα. Τους εκπαιδευόμενους συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μπασαγιάννη Στέλα, Τραγούδα Αθανασία, Καραστεργίου Αγορή,Ζορμπά Βασιλική και Ρουμελιώτη Σέβη στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικών Επιστημών.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας και να δούνε από κοντά τη λειτουργία και τον εξοπλισμό ενός εργαστηρίου. Με την καθοδήγηση του καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων κ. Ιωάννη Γιαβάση τους δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πειράματα σε τριβλία και να παρατηρήσουν μικροσκοπικά μικροοργανισμούς όπως βακτήρια και μύκητες.
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους πέρα από τα πλαίσια του σχολείου, μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Μικροβιολογίας τον κ. Ιωάννη Γιαβάση για την άψογη συνεργασία, τον προγραμματισμό της επίσκεψης,καθώς και για το υλικό της ξενάγησης που μας παραχώρησε και χρησιμοποιήσαμε κατά την επίσκεψη μας στο τμήμα.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίαςκαι από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.