Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Καρδίτσας για λευκή νύχτα

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας και  το Επιμελητήριο διοργανώνει την «Λευκή Νύχτα» στην πόλη μας.
«Ο υποτιθέμενος στόχος των εκδηλώσεων είναι η τόνωση(!) της αγοράς.

Το επιχείρημα αυτό δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Όπως έχει αποδεχθεί στην πράξη τέτοιες δραστηριότητες, δεν βελτιώνουν την θέση μας ως αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι αλλά τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις. Δίνουν πάτημα και ανοίγουν τον δρόμο να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο.  Δεν θα δεχτούμε να βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας, για να τονωθεί, δήθεν, η αγορά.
Πώς θα τονωθεί η αγορά με τους επαγγελματίες, τους ανέργους,  τους εργαζόμενους, τους αγρότες να χάνουν το εισόδημα τους καθημερινά από τις υπέρογκες αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο Φυσικό Αέριο, στα καύσιμα που οι ζημιές από τον Ιανό ακόμα είναι απλήρωτες και οι συνέπειες της δίχρονης  πανδημίας είναι ακόμα εδώ.
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών αυτοαπασχολούμενων και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας «καίγεται» για την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» κρατά σιγή ιχθύος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι, απορρίπτοντας για πολλοστή φορά τα αιτήματα που αποφάσισαν και διεκδίκησαν δεκαπέντε σωματεία αυτοαπασχολουμένων στην Καρδίτσα με την πρόσφατη αυτοκινητοπομπή.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της πόλης μας να βρίσκονται σε επιφυλακή, να μην συμμετέχουν, να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας. Το πρόβλημα της αναδουλειάς και των μικρών τζίρων οφείλεται στην φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και όχι στο ωράριο και την «ψυχολογία» του καταναλωτικού κοινού.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, μαζί με τους εργαζόμενους, αυτά τα μέτρα να μην περάσουν.

Απαιτούμε:
•Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος- αερίου.
•Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
•Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
•Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.
•Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.
•Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
•Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.
Κνένας μόνος στην επίθεσή που δεχόμαστε – όλοι μαζί να αντεπιτεθούμε!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.06
Δύση: 20.44
Σελήνη
25 ημερών
1823
Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
1954
Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.