Πρόταση προς συνελεύσεις ΕΛΜΕ Καρδίτσας-Σύλλογου Α/θμιας

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, απευθύνουμε στις συνελεύσεις των σωματείων της Καρδίτσας (ΕΛΜΕ-Σύλλογος Α/θμιας Νικόλαος Πλαστήρας), σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή αλλά και σε κάθε παράταξη – συλλογικότητα που είναι στην όχθη του αγώνα, ΠΡΟΤΑΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ και ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, Μια πρόταση, η οποία συμπυκνώνεται στο παρακάτω σύντομο πλαίσιο:

Σε παροξυσμό η επίθεση του παρελθόντος στο μέλλον – Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Μόνος δρόμος ο αγώνας!
Νόμος 4823 για αξιολόγηση, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πέταγμα πολλών υποψηφίων  από τις σχολές, επιμονή στην Τράπεζα Θεμάτων για τη χρονιά που έρχεται, πανεπιστημιακή αστυνομία και κάρτα εισόδου, ποινικοποίηση της απεργίας και φακέλωμα των σωματείων, μειώσεις μισθών, αύξηση των κριτηρίων και σεμιναρίων, εισηγήσεις για εφαρμογή της «μικτής εκπαίδευσης» στις νησιώτικες περιοχές, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ.
Παράλληλα επιβάλλει νέους τεχνητούς διαχωρισμούς (εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι κα) ως πρόσχημα για επιπλέον χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα και ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία της χώρας δίχως να τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφάλειας για τη διάδοση του ιού.  
Την ίδια  στιγμή η Υπουργός Παιδείας προκαλεί τους εκπαιδευτικούς δηλώνοντας ότι θα βρουν διαφορετικό σχολείο από αυτό που άφησαν πριν τις διακοπές!Η επίθεση που εξελίσσεται στους χώρους της εκπαίδευσης δεν είναι εκπαιδευτικό ζήτημα. Αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και  το δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάσουν, αλλά και τις αυριανές συνθήκες εργασίας τους. Για αυτό η επίθεση και η μαζική απάντησή της αποτελεί λαϊκό ζήτημα.
Έχουν γίνει επίσης φανερά τα όρια της προσωπικής ανυπακοής μέσω των συλλόγων διδασκόντων και γενικά όλες οι εκφράσεις ενός εικονικού «κινήματος», μια παράσταση στην οποία επιδίδονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Είναι φανερό στον κάθε εκπαιδευτικό ότι αυτή η μετωπική και πολυπρόσωπη επίθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με «παραστάσεις διαμαρτυρίας», που θα επιδιώκουν να πείσουν την κυβέρνηση για το δίκαιο των αιτημάτων μας – και μάλιστα με κατακερματισμό του ζητήματος για κάθε μερική έκφραση της επίθεσης. Ούτε και με αναμονή και αυταπάτες για τις εκλογές και μια «κυβέρνηση που θα πάρει πίσω την επίθεση».
Τέλος πια τα κόλπα… Η ιστορία των αγώνων των εργαζομένων δείχνει ότι, όταν ο αντίπαλος μας κηρύσσει τον πόλεμο, δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε.
Συναγερμός λοιπόν ! Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση,
μόνη απάντηση είναι η συγκρότηση κινήματος και κεντρικής απεργιακής σύγκρουσης
Μόνο ένας κεντρικός απεργιακός πανεκπαιδευτικός αγώνας που θα κηρύξουν καθηγητές και δάσκαλοι, που θα προετοιμαστεί και θα οργανωθεί με στόχο την ανατροπή της αντιδραστικής λαίλαπας, την οποία προωθεί το σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι σε δικαιώματα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Αυτή η κεντρική απεργιακή μάχη δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κρατική τρομοκρατία, την υπονόμευση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και να ανατρέψει την απογοήτευση που αυτές έχουν δημιουργήσει.
Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος. Ας χτίσουμε τους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους (συνελεύσεις, συσκέψεις, επιτροπές αγώνα) μιας μάχης, όπου οι απεργίες και οι διαδηλώσεις δεν μπορούν παρά να είναι στα βασικά συστατικά του αγώνα μας.
Πρώτο βήμα ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ στην αρχή της χρονιάς και πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 14/9 ενάντια σε αξιολόγηση, ΕΒΕ και Τράπεζα Θεμάτων,  Πανεπιστημιακή Αστυνομία και διαγραφές φοιτητών.
Στόχοι πάλης:   
•Ανατροπή της αξιολόγησης, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των διαγραφών.
•ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) – Κάτω η επίθεση της τηλε-«εκπαίδευσης»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία!
•ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Όχι στις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθού.
•ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
•Παλεύουμε για δουλειά – σπουδές – ελευθερίες.

Καρδίτσα 9/9/2021

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»