Διεκδίκηση διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα από την Ασημίνα Σκόνδρα

Συνάντηση είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, όπου του έθεσε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την Καρδίτσα. Πρόκειται για θέμα, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας η Βουλευτής είναι μέλος και ασχολείται συστηματικά.

Αφορά την διεκδίκηση της κ. Σκόνδρα, διεξαγωγής μιας τουλάχιστον διαδρομής του εμβληματικού Ράλλυ Ακρόπολις στην Καρδίτσα. Μια εξαιρετική σκέψη της Βουλευτή μας, η οποία εάν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι καθοριστικό γεγονός, με πολλαπλά οφέλη για τον Νομό μας.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, τόνισε:
«Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη,προκειμένου να του θέσω ένα ζήτημα, που θεωρώ πολύ σημαντικό για τον Νομό μας.
Μετά την επιστροφή του εμβληματικού «Ράλλυ Ακρόπολις», ύστερα από 8 χρόνια απουσίας, η διεξαγωγή του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έρχεται την στιγμή, που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είναι σημαντικό που η χώρα μας, θα φιλοξενήσει και πάλι διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Πέρασαν εβδομήντα χρόνια από τότε, που το 1951η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο αυτού του σπουδαίου αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Αγώνας, που διεξαγότανσε συνθήκες εξαιρετικές και διαδρομές μοναδικές, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στα πληρώματα όσο και τους επισκέπτες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, πρότεινα στον κ. Αυγενάκη, μια τουλάχιστον διαδρομή του φετινού αγώνα, να διεξαχθεί στον Νομό μας, και συγκεκριμένα στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
Τόνισα, ότι η Καρδίτσα έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, για να φιλοξενήσει μια τέτοια διαδρομή και μπορεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, συμμετέχοντες και επισκέπτες. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, λόγω της γεωγραφικής κατανομής των δασικών δρόμων που διαθέτει, είναι κατάλληλη και σχεδόν έτοιμη, ώστε να διεξαχθεί η ειδική διαδρομή. Επίσης διαθέτει μεγάλο αριθμό καταλυμάτων, αλλά και εύκολη πρόσβαση για βαρέα οχήματα, που ακολουθούν τους συμμετέχοντες.    
Ανέφερα επίσης στον κ. Αυγενάκη, ότι μετά την δύσκολη περίοδο που διένυσε ο Νομός μας, λόγω Ιανού και την συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας, εγώ και οι συμπολίτες μου, προσβλέπουμε σε τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις, που δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία και αναγνώριση της ομορφιάς των φυσικών μας τοπίων.    
Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και συμφώνησε, για την καταλληλόλητα της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, για την διεξαγωγή διαδρομής του αγώνα, καθώς ο ίδιος γνωρίζει την περιοχή. Με διαβεβαίωσε ότι θα το θέσει στην αρμόδια επιτροπή οργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, με δεδομένη την θετική του στάση.
Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε συνεννόηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και όσο με αφορά, είμαι αποφασισμένη να εξαντλήσω τα περιθώρια, ώστε εν τέλει η Καρδίτσα να επιλεγεί, ως ένας από τους τόπους διεξαγωγής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.23
Δύση: 19.27
Σελήνη
25 ημερών
1274
Η σύνοδος του Λουγδούνου (Λυών) αποφασίζει την ένωση των Εκκλησιών.
1453
Αποκρούεται νέα μεγάλη έφοδος του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Εξόντωση των Τούρκων στο Λεχώνι και πολιορκία του Βελεστίνου από τους Θεσσαλούς επαναστάτες.
Στην Μηλέα Πηλίου ψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως.
1897
Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Ταράτσα Φθιώτιδος.
1905
Σκοτώνεται ο μακεδονομάχος Αθαν. Μπικιάρης.
1906
Σκοτώνονται οι μακεδονομάχοι καπετάν Λίτσας (Ανθλγός Αντώνιος Βλαχάκης) και Λεωνίδας Πετροπουλάκης.
1945
Η γερμανική φρουρά της νήσου Μήλου παραδίδεται σε τμήματα του Ιερού Λόχου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.