Ειδήσεις

Τέμπη: Η δικαίωση που ζητούν οι συγγενείς και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Έναν χρόνο μετά την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων της ζητούν επί τέλους δικαίωση, την ίδια ώρα που η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ζητά τη διερεύνηση όλων των καταγγελιών από πλευράς τους.
Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι οικογένειες των 57 νεκρών αναζητούν τη δικαίωση, σε ένα κλίμα με σκιές και υποψίες συγκάλυψης.

Η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή έκλεισε τις εργασίες της μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ και η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε μετά τις αιτιάσεις του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας (26/2) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ από συγγενείς θυμάτων και επιζώντες της τραγωδίας στα Τέμπη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν και μέλη της επιτροπής διερεύνησης ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων (ΕΔΑΠΟ) τα οποία υπογράμμισαν ότι από όλες τις δικλείδες ασφαλείας αν λειτουργούσε μόνο η φωτοσήμανση, αυτό θα αρκούσε για την αποφυγή του δυστυχήματος.

Επιπλέον, η επιτροπή στα συμπεράσματά της κάνει λόγο για «σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων» η οποία «βρήκε πρόσφορο έδαφος σε ένα περιβάλλον συνολικής περιφρόνησης κανονισμών και διαδικασιών».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η σταδιακή κατάρρευση συστημάτων και διαδικασιών δεν οδήγησε σε καμία λήψη μέτρων (μείωση ταχυτήτων, αραίωση των δρομολογίων, επιπλέον προσωπικό, επιπλέον έλεγχοι)».

Περισσότερα στο tovima.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.53
Δύση: 19.04
Σελήνη
6 ημερών
1803
Οι Τούρκοι σκοτώνουν πολλούς πολιορκημένους και αιχμαλωτίζουν πολλούς Μποτσαραίους στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
1822
Επιτιθέμενος στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται ο φιλέλλην Γάλλος αξιωματικός Βαλέστ.
1824
Ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον Τοπάλ φθάνει στο Νεόκαστρο.
1828
Ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Νικόλαος ο Α΄ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"