Ειδήσεις

«Οι δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία»

altΣυνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών  

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με Θεσσαλούς οινοποιούς στο πλαίσιο του νέου αγροτουριστικού σχεδίου της Περιφέρειας  « Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία». Στόχος  είναι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού,  μέσα από ειδικές διαδρομές   που να συνδέουν μεταξύ τους  επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη Θεσσαλία. Μετά τις συναντήσεις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με Λαρισαίους και Τρικαλινούς οινοποιούς, ακολούθησε συνάντηση με Καρδιτσιώτες οινοποιούς.

Ο κ. Μπουτίνας παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας που έχει ως βασική στόχευση την ενίσχυση του   εισοδήματος των αμπελουργών, τη στήριξη και προώθηση του θεσσαλικού οίνου και  την αξιοποίηση του οινοτουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καρδίτσας. Από την πλευρά τους οι Καρδιτσιώτες οινοποιοί χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κατέθεσαν προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις με κατεύθυνση τη στήριξη του θεσσαλικού κρασιού.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!