Ειδήσεις

ΕΠΟ: Υποχρεωτικός ο απινιδωτής σε κάθε γήπεδο, μετά τον θάνατο του 20χρονου στην Καρδίτσα

altΣτην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ την Τρίτη (17/1) πάρθηκε η απόφαση ώστε να γίνει υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο προκειμένου αυτό να εξασφαλίζει άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων.
Ο χαμός του 20χρονου ποδοσφαιριστή Ηλία Μπρέλλα σε αγώνα στο Μουζάκι Καρδίτσας ο οποίος προήλθε από ισχαιμία του μυοκαρδίου έφερε εξελίξεις όσον αφορά την ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο της χώρας.

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ την Τρίτη (17/1) τέθηκε ως θέμα προς συζήτηση και αποφασίστηκε η υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο ώστε αυτό να πάρει άδεια για την τέλεση αγώνων.

Η σχετική ανακοίνωση τονίζει:
"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ.
Ο κ. Κατηκαρίδης Αλέξανδρος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γυναικών".

Πηγή sport24.gr

Γνώμη

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!