Ειδήσεις

Γιορτή του μπάσκετ στην Καρδίτσα

Ένα μεγάλο φιλικό ματς περιμένει το φίλαθλο κοινό της Καρδίτσας, καθώς το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, ο Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ υποδέχεται τον «εξάστερο» Παναθηναϊκό, σε επίσημο φιλικό αγώνα. Ένας αγώνας βγαλμένος από τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο Α.Σ.Κ. για τον αθλητισμό της περιοχής μας, καθώς θα επισκεφθούν την Καρδίτσα ως αντίπαλοι στη BasketLeague, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός, είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη και φέτος, με το Σέρβο Ντέγιαν Ράντονιτς πλέον στην τεχνική ηγεσία, έχει ανανεώσει σημαντικά την αγωνιστική του εικόνα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι δεν παρέμεινε κανείς από τους ξένους παίκτες της περυσινής χρονιάς και οι «πράσινοι», έχουν ήδη προσθέσει έξι νέους παίκτες, οι πέντε εκ των οποίων έχουν μετρούν πολλά χιλιόμετρα στην Ευρολίγκα. Τους Αμερικανούς Πάρις Λι (από τη Μονακό), Ντέρικ Ουίλιαμς (από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ), Νέιτ Γουόλτερς (από τον Ερυθρό Αστέρα), Άντριου Άντριους (από τη Μπούρσασπορ), αλλά και τους Λιθουανούς Μάριους Γκριγκόνις (από τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Αρτούρας Γκουντάιτις (από τη Νάπολι). Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε το ελληνικό στοιχείο με την προσθήκη των Γιώργου και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, στον κορμό των Γιώργου Παπαγιάννη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Νίκου Χουγκάζ, Νεοκλή Αβδάλα.
Ο Βαγγέλης Αγγέλου από την άλλη μεριά, δε θα έχει τους Κωστή Γόντικα και Γιάννη Αγραβάνη στη διάθεσή του, καθώς και οι δυο αθλητές βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης από τραυματισμό, αλλά περιμένει να δει την αντίδραση της ομάδας απέναντι σε έναν πανίσχυρο και πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Η ομάδα χτίζει το αγωνιστικό της προφίλ μέσα από τις καθημερινούς προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες και ο φιλικός αγώνας του Σαββάτου, είναι το πιο δυνατό τεστ έως σήμερα, για την ετοιμότητα των «κυανόλευκων».

Σε προπώληση τα εισιτήρια
Η προπώληση των εισιτηρίων για το φιλικό μας με τον Παναθηναϊκό, θα γίνεται καθημερινά μέχρι και το Σάββατο το πρωί από τα γραφεία του Α.Σ.Κ. (Σμύρνης 2 στον κεντρικό πεζόδρομο) 9 π.μ. – 1 μ.μ. το πρωί και 6-8 μ.μ. το απόγευμα. Για τους άνω των 16 ετών, η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ για τους 16 ετών και νεότερους φιλάθλους, η γενική είσοδος είναι 5 €.

Μεγάλη στιγμή για το Γιάννη Μπουρούση
Ταυτόχρονα με το μεγάλο φιλικό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, η πόλη μας θα τιμήσει το μεγάλο Γιάννη Μπουρούση για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την περιοχή μας. Όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα ονομάζεται πλέον «Κλειστό Γυμναστήριο Γιάννης Μπουρούσης» τιμώντας έτσι την πορεία του Μπουρούση, όχι μόνο στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, αλλά και την προσφορά του στην περιοχή μας, σαν αθλητής αλλά και προσωπικότητα. Με 174 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, στην οποία για σειρά ετών ήταν αρχηγός της, με πανευρωπαϊκούς τίτλους, πάμπολες ομαδικές και ατομικές διακρίσεις, ο Γιάννης Μπουρούσης καταγράφεται ως ο κορυφαίος αθλητής σε συλλογικό επίπεδο για την περιοχή μας, που μάλιστα ολοκλήρωσε την καριέρα του, με τη φανέλα του Α.Σ.Καρδίτσας, οδηγώντας την ομάδα της πόλης του, για πρώτη φορά στη BasketLeague.
Έτσι λοιπόν, σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος και θα γίνει στο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης αποκτά πλέον ονοματεπώνυμο, αυτό του κορυφαίου Καρδιτσιώτη αθλητή, του Γιάννη Μπουρούση.

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"