Οι «Φίλοι της Χορωδιακής Μουσικής Καρδίτσας» στο χορωδιακό φεστιβάλ της Νάουσας.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε το χορωδιακό σχήμα «Φίλοι της Χορωδιακής Μουσικής Καρδίτσας» κατά την εμφάνισή του στο 11ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νάουσας «Άγγελμα Ελευθερίας». Συγκεκριμένα η χορωδία έλαβε μέρος στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης .

Το προηγούμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου η χορωδία της Καρδίτσας  παρουσίασε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, φέρνοντας με το παραδειγμά της το μήνυμα πως η πόλη μας παραμένει ενεργή και δημιουργική παρά τις αντιξοότητες που η περιοχή μας βίωσε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας και έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους μαέστρους και τους χορωδούς των υπόλοιπων συνόλων που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα, για να συμμετέχουν στο φεστιβάλ.   

Το μικτό χορωδιακό σχήμα «Φίλοι της Χορωδιακής Μουσικής Καρδίτσας» είναι ένα νεοσύστατο σχήμα που τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας -Δ.Ο.Π.Α.Κ. -Δήμος Καρδίτσας.. Η συμμετοχή της χορωδίας στο 11ο Φεστιβάλ Νάουσας  υποστηρίχθηκε και από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για μια συνεργατική ομάδα που έχει ως στόχο να ενώσει ανθρώπους με ενδιαφέρον για τη χορωδιακή μουσική από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αναπτύξει αξιόλογη δυναμική, γεγονός που δείχνει πως στο άμεσο μέλλον θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Την χορωδία διευθύνουν οι καθηγητές μουσικής κ.Ελένη Πρίτσα και κ. Μιχάλης Ζαχαρτζής, ενώ συνοδεύουν στο πιάνο οι μουσικοί Πέγκυ Κωτούζα καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Γυμνασίου και Γιώτα Καραγιάννη καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου.Καρδίτσας.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» για την πρόσκληση και πολλά συγχαρητήρια για την άψογη από όλες τις απόψεις διοργάνωση και φιλοξενία, απευθύνουν όλα τα μέλη και οι μαέστροι της χορωδίας.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Πρώτο Τέταρτο
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"