Με το μεγαλύτερο δίκτυο επισκέψιμων Υποθαλάσσιων Μουσείων η Θεσσαλία στην τουριστική έκθεση BOOT

Το μεγαλύτερο δίκτυο  επισκέψιμων Υποθαλασσίων Μουσείων στην Ελλάδα προβάλλει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας στην κορυφαία έκθεση θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη BOOT 2023, στο  Ντύσελντορφ  της Γερμανίας. Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας συμμετέχει  ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στο Ηall Diving,  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  20 τ.μ.  όπου  φιλοξενούνται  επαγγελματίες από επιχειρήσεις καταδύσεων, εκπαιδευτές καταδύσεων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών από τη Μαγνησία και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού από τη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Στην έκθεση συμμετέχει επίσης   αντιπροσωπεία του Δήμου Αλοννήσου με  επικεφαλής τον Δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και ο Δήμος Σκιάθου με  επικεφαλής τον  Δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Διαμαντή Μαθηνό και υπηρεσιακά στελέχη.
Επικεφαλής της  αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας. Συμμετέχει επίσης το υπηρεσιακό στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Μαγνησίας κ. Παπαθεοδώρου.
Στην ΒΟΟΤ 2023, Περιφέρεια Θεσσαλίας  έχει προγραμματίσει τρεις θεματικές παρουσιάσεις  για το ευρύ κοινό και τουριστικούς πράκτορες:
Την Κυριακή 22/1 στο Hall Destinations  σε παρουσίαση στη γερμανική γλώσσα,  ο κ. Μπουτίνας παρουσίασε τους προορισμούς της Θεσσαλίας, τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και τις  συνδυαστικές δυνατότητες  που προσφέρουν στον επισκέπτη.
Τη Δευτέρα 23/1, στο Hall Diving πραγματοποιήθηκε δεύτερη παρουσίαση σε ειδικό κοινό και φίλους των καταδύσεων  από τον κ. Μπουτίνα,  τον εκπαιδευτή καταδύσεων και εκπρόσωπο του καταδυτικού κέντρου Σκοπέλου  Αναστάσιο Κτίστη και τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη .
Την Πέμπτη  26/1 στο Hall Destinations, παρουσιάζεται  ο  «Παρθενώνας των ναυαγίων», το αρχαιότερο  επισκέψιμο υποθαλάσσιο μουσείο  στον κόσμο, στην Περιστέρα της Αλοννήσου.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλήθους  επισκεπτών αλλά και  εκπροσώπων  διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, που ζήτησαν συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη .
Η παρουσία της Περιφέρειας στην BOOT Dusseldorf, το διάστημα 21-29 Ιανουαρίου, σηματοδοτεί την έναρξη του  προγράμματος  τουριστικής προβολής  που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το 2023  και το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή σε 11 εκθέσεις του εξωτερικού για το α΄ τρίμηνο, με στοχευμένη παρουσία ανάλογα με την ταυτότητα της κάθε έκθεσης.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
17 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"