Ύπουλα σημάδια διαβήτη

altΑν τα παρατηρήσετε, καλό είναι να μην τα αγνοήσετε επειδή μπορεί να σημαίνουν ότι πάσχετε από διαβήτη.
Όταν κάποιος λάβει τη διάγνωση του διαβήτη, μπορεί να έχει τα πιο κλασικά συμπτώματα όπως κόπωση, αυξημένη ούρηση και υπερβολική δίψα και πείνα.

Υπάρχουν όμως πολλά άλλα συμπτώματα του διαβήτη που μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια της πάθησης, αλλά είναι λιγότερο εμφανή.

Περιοδοντίτιδα
Η περιοδοντίτιδα είναι μια σοβαρή ασθένεια των ούλων, κατά την οποία τα ούλα απομακρύνονται από το δόντι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση ή πτώση των δοντιών. Η περιοδοντίτιδα είναι δύο ως τρεις φορές πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη από ό,τι σε άτομα χωρίς. Η ασθένεια των ούλων δεν είναι μόνο πιο συχνή, αλλά επίσης πιθανό να εξελιχθεί πιο γρήγορα και να είναι πιο σοβαρή μεταξύ των ατόμων με διαβήτη. Η σχέση φαίνεται να είναι αμφίδρομη: Ενώ ο διαβήτης μπορεί να επιδεινώσει την περιοδοντίτιδα, η περιοδοντίτιδα μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Συχνές λοιμώξεις
Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν λοιμώξεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει βακτηριακές λοιμώξεις όπως αυτές γύρω από τα νύχια ή ο σταφυλόκοκκος. Οι μυκητιάσεις μπορεί επίσης να είναι πιο συχνές. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι λοιμώξεις προκαλούνται από έναν μύκητα που ονομάζεται Candida. Ένα από τα πιο κοινά σημεία λοίμωξης στο διαβήτη είναι το ουροποιητικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο διαβήτης βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα ή επειδή ο διαβήτης έχει επηρεάσει τα νεύρα σε βαθμό που η κύστη να μην αδειάζει πλέον εντελώς.

Περισσότερα στο iatronet.gr - εδώ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.34
Δύση: 17.51
Σελήνη
17 ημερών
1833
Η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1899
Η Κρητική Βουλή αρχίζει τις εργασίες της με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.
1914
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκκενώνει τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Τμήματα Ελληνικών Συνταγμάτων Πεζικού αντιμετωπίζουν δυνάμεις των Ερυθρών στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"