Καλοκαίρι με Covid: Φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου υγεία

altΜε τη χώρα να βρίσκεται στο πολλοστό κύμα κορωνοϊού, μετρώντας χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, είναι πιθανό την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές εσύ ή κάποιος δικός σου άνθρωπος να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά.  
Παρότι είναι το τρίτο καλοκαίρι που διανύουμε υπό αυτές τις συνθήκες, η δεύτερη κόκκινη γραμμή του τεστ συνοδεύεται τις περισσότερες φορές με αρκετό άγχος, ανησυχία και αναστάτωση.

Συναισθήματα που, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της απομόνωσης, δημιουργούν ένα δυσάρεστο περιβάλλον στο οποίο καλείσαι να λειτουργείς τις επόμενες μέρες. Το ζήσαμε, το ζούμε και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το ξαναζήσουμε.  
Για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα από εκείνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σου υγείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Vogue Αυστραλίας και τη Laura Henshaw η Φυσιοθεραπεύτρια Alana Murrihy.  
Σε αυτό το σημείο να σου υπενθυμίσουμε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δε θα πρέπει να επιχειρήσεις οποιαδήποτε άσκηση και να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου γιατρό.  

Ασχολήσου με ήπιες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι
Όπως αναφέρει η Murrihy η παρατεταμένη αδράνεια μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο για τα όργανα και τους μύες σου, προκαλώντας συμπτώματα η κόπωση. Ένα ήπιο περπάτημα στο σπίτι ή τον κήπο θα σου πρόσφερε αρκετό καθαρό αέρα και βιταμίνη D. Αλλά ακόμη και από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου, θα μπορούσες να βελτιώσεις τα επίπεδα οξυγόνου σου παίρνοντας βαθιές αναπνοές σε τέσσερις χρόνους. Για συγκεκριμένο διάστημα, εξίσου θα βοηθήσει και η κάθετη στάση σώματος.  

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "savoirville.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.48
Δύση: 17.36
Σελήνη
1 ημέρας
1822
Οι Έλληνες αρχηγοί οχυρώνονται στο Μεσολόγγι.
1907
Το ανταρτικό σώμα του Αθλγού Κοσμόπουλου προσβάλλει κοντά στην Ασπροβάλτα Τούρκους χωροφύλακες.
1941
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 137 κατοίκους.
1942
Έναρξη της συμμαχικής επιθέσεως κατά του Ελ Αλαμέιν της Β. Αφρικής με τη συμμετοχή της Ι Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας.
1943
Αντιπροσωπεία Δωδεκανησίων κηρύσσει στις Η.Π.Α. την Ένωση των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Λάρισα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!