Καλοκαίρι με Covid: Φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου υγεία

altΜε τη χώρα να βρίσκεται στο πολλοστό κύμα κορωνοϊού, μετρώντας χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, είναι πιθανό την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές εσύ ή κάποιος δικός σου άνθρωπος να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά.  
Παρότι είναι το τρίτο καλοκαίρι που διανύουμε υπό αυτές τις συνθήκες, η δεύτερη κόκκινη γραμμή του τεστ συνοδεύεται τις περισσότερες φορές με αρκετό άγχος, ανησυχία και αναστάτωση.

Συναισθήματα που, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της απομόνωσης, δημιουργούν ένα δυσάρεστο περιβάλλον στο οποίο καλείσαι να λειτουργείς τις επόμενες μέρες. Το ζήσαμε, το ζούμε και τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το ξαναζήσουμε.  
Για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα από εκείνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σου υγείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Vogue Αυστραλίας και τη Laura Henshaw η Φυσιοθεραπεύτρια Alana Murrihy.  
Σε αυτό το σημείο να σου υπενθυμίσουμε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δε θα πρέπει να επιχειρήσεις οποιαδήποτε άσκηση και να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου γιατρό.  

Ασχολήσου με ήπιες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι
Όπως αναφέρει η Murrihy η παρατεταμένη αδράνεια μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο για τα όργανα και τους μύες σου, προκαλώντας συμπτώματα η κόπωση. Ένα ήπιο περπάτημα στο σπίτι ή τον κήπο θα σου πρόσφερε αρκετό καθαρό αέρα και βιταμίνη D. Αλλά ακόμη και από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου, θα μπορούσες να βελτιώσεις τα επίπεδα οξυγόνου σου παίρνοντας βαθιές αναπνοές σε τέσσερις χρόνους. Για συγκεκριμένο διάστημα, εξίσου θα βοηθήσει και η κάθετη στάση σώματος.  

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "savoirville.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.53
Δύση: 19.04
Σελήνη
6 ημερών
1803
Οι Τούρκοι σκοτώνουν πολλούς πολιορκημένους και αιχμαλωτίζουν πολλούς Μποτσαραίους στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
1822
Επιτιθέμενος στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται ο φιλέλλην Γάλλος αξιωματικός Βαλέστ.
1824
Ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον Τοπάλ φθάνει στο Νεόκαστρο.
1828
Ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Νικόλαος ο Α΄ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"