Τι κάνουμε για να αποφύγουμε μια πυρκαγιά – Οι κινήσεις μας σε περίπτωση που ξεσπάσει κοντά μας

alt«Η προστασία του δασικού πλούτου είναι υπόθεση όλων μας» 
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα από τα συνηθέστερα φαινόμενα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ελλάδα όπως και όλες οι Μεσογειακές χώρες έχει το θλιβερό «προνόμιο» να πλήττεται από φωτιές που καταστρέφουν τα δάση και στερούν από τους ανθρώπους εκτάσεις γεμάτες δέντρα. Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να αποφύγουμε μια πυρκαγιά και ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις μας σε περίπτωση που ξεσπάσει στην περιοχή όπου ζούμε ή βρισκόμαστε;
«Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι εκτάσεις αγγίζουν οικισμούς που μπορούν άμεσα να επηρεαστούν από τις ενάρξεις δασικών πυρκαγιών. Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια» τονίζει μιλώντας στο newsbeast.gr η Αντιπύραρχος – Δασολόγος του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) Ζησούλα Ντάσιου.
«Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης» επισημαίνει η Ζησούλα Ντάσιου σημειώνοντας πως «η προστασία του δασικού πλούτου μας είναι υπόθεση όλων μας».
Όσα πρέπει να ξέρουμε για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο, ενημερώνοντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους (παππούδες και γιαγιάδες για τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν).
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.