Αφράτο κέικ με κομμάτια μπανάνας

altΕύκολο και γρήγορο αφράτο κέικ με κομμάτια μπανάνας.

Υλικά:
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. ζάχαρη
2 αυγά
130γρ. βούτυρο, λιωμένο
1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

150ml γάλα, χλιαρό
1κ.σ. βούτυρο
4 μπανάνες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία:
1.Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
2.Χτυπήστε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και το χλιαρό γάλα. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Πάρτε ένα τηγάνι και με μια κουταλιά βούτυρο σοτάρετε τις μπανάνες, αφού τις κόψετε σε ροδέλες, μαζί με λίγη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
4.Προσθέστε τις μπανάνες, κρατώντας μερικές για το τέλος και ανακατέψτε ελαφρώς.
5.Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε τις υπόλοιπες ροδέλες στην επιφάνεια. Πιέστε τις ελαφρά.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερα στο vita.gr - κλικ εδώ -

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"