Ο τέλειος σπιτικός γύρος με κοτόπουλο ή χοιρινό: Συνταγές και μυστικά

altΕίναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας, από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές όλων μας, μικρών και μεγάλων, και ένα από τα πιο σοφά και νόστιμα γεύματα, αφού συνδυάζει τα πάντα. Μιλάμε για την πίτα με γύρο, το γρήγορο φαγητό όλων, το αγαπημένο σνακ, γεύμα και δείπνο, που δεν έχει εποχές και τύπους. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα τον τέλειο γύρο στο σπίτι μας;

Και τα πλεονεκτήματα; Έχουμε τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών και τον έλεγχο της γεύσης. Δεν χρειάζονται πολύπλοκα μηχανήματα, εξοπλισμός και υλικά. Όρεξη, μεράκι και υπομονή.
Και λέω υπομονή γιατί το κρέας χρειάζεται απαραίτητα μαρινάρισμα. Όχι μία, αλλά δύο φορές. Την πρώτη φορά οπωσδήποτε 12 ώρες σε νερό, αλάτι και ζάχαρη –η προσφιλής μου μέθοδος που εγγυάται θεαματικά αποτελέσματα–, και μετά λιγότερες ώρες, σε μείγμα από ελαιόλαδο, κρασί, μυρωδικά και μπαχαρικά για να ενισχυθεί η γεύση. Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, θα απολαύσετε πραγματικά τον τέλειο γύρο ή σουβλάκι. Εκτός από το κρέας, και τα συμπληρωματικά-συνοδευτικά θέλουν και αυτά τη φροντίδα τους. Από την πίτα και το τζατζίκι μέχρι τις τηγανητές πατάτες, κάθε συνοδευτικό προϋποθέτει μια μικρή προετοιμασία για να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την τελική γεύση. Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές συνταγές και, αφού σας αποκαλυφθούν τα μυστικά, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε να μεγαλουργείτε!

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.