altΑίθριος με τοπικές νεφώσεις αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή 13/10 και πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη.
 
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 27, στην Ήπειρο από 7 έως 25-26, στη Θεσσαλία από 8 έως 26

Περισσότερα...

altΓράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.

Η Θεσσαλία, μέρα με τη μέρα, στέκεται ξανά όρθια. Όχι μία, αλλά δύο φορές χτυπήθηκε από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Οι καταστροφές δεν την λύγισαν, την κάνουν κάθε φορά και δυνατότερη. Όπως και στον ΙΑΝΟ, έτσι και τώρα, στο τιμόνι της διαχείρισης των καταστροφών αυτών, βρισκόταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό.

Περισσότερα...

altΣτις επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επαναληπτικών Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Περισσότερα...

altΚ. Αγοραστός με τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Τιτανίου
 
Με τη Διοίκηση του  ΤΟΕΒ  Τιτανίου  συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη  Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Γιαννάκος, τα  μέλη Απόστολος Πατσιαλής (Παλαμάς) Σπύρος Τζιβένης (Ορφανά),  Αντώνιος Γκουντέλας (Βλοχός), Χρήστος Ρεβενίσιος (Φύλλο) και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορφανών Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Περισσότερα...

altΜε ενδιαφέρον διαβάσαμε τα θέματα που έθεσε η κ. Τζανακούλη.
 
Τα θεωρούμε όντως σημαντικά ζητήματα στο δημόσιο διάλογο και απαντάμε παρακάτω ζητώντας συγνώμη για το μακροσκελές αλλά λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων δεν γίνεται αλλιώς.
 

Περισσότερα...

altΑνακοίνωση - απάντηση της "Συμμαχία υπέρ των πολιτών"
 
Στη  «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» λειτουργούμε πιστεύοντας στην δημιουργική σύνθεση των ιδεών. Τώρα, βαδίζοντας σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Θεσσαλίας και των πολιτών της,  είμαστε ξεκάθαροι ότι πάντα  βλέπουμε θετικά την  αποδοχή προτάσεων από τους συνυποψηφίους μας όταν αυτές είναι προς όφελος των Θεσσαλών.
 

Περισσότερα...

altΌπως οι περισσότεροι γνωρίζετε την Κυριακή στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες της Θεσσαλίας θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγει ο τόπος μας από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και την ταχύτητα με την οποία θα επισπευσθούν τα μεγάλα έργα.

Περισσότερα...

altΣε συνέχεια ανακοινώσεών μας, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου,ανακοινώνεται η παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκεκριμένα:
•διακοπή της κυκλοφορίαςόλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού (ανατολικού) και του αριστερού (δυτικού) παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319)έως τον Α/ΚΝίκαιας (χ/θ 348+106) έως την Κυριακή22-10-2023&

Περισσότερα...

altΣποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν αύριο Πέμπτη (12/10) στο νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος.
 
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. 

Περισσότερα...

altΔείτε εδώ αναλυτικά ανά παράταξη τη σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων και των κοινοτήτων:

 



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΦΑΔΩΝ 520

Περισσότερα...

altΑνακοινώνεται ότι θα διενεργηθούν αυτοψίες από κλιμάκια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με συνδρομή του στρατού την Πέμπτη 12-10-2023, από 09:00 έως 15:00 στον Παλαμά, ως εξής:
 
Για τις ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται στις οδούς, Κωστή Παλαμά, Αγίου Χαραλάμπους, Παπαδιαμάντη, Ηρακλέους, Βουλγαροκτόνου και όλα τα ιδιόκτητα. 

Περισσότερα...

altΚλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Πέμπτη 12-10-2023 στις 12:00 το μεσημέρι θα κάνει ενημέρωση για την λεπτοσπείρωση στους κατοίκους του Δήμου  στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων.

 

 


 

altΤο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε μια συμβολική κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία «DANIEL», απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια (εμφιαλωμένα νερά) τα οποία θα διατεθούν  μέσω του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στους πληγέντες.

Περισσότερα...

altΝέους τοπικούς άρχοντες θα έχουμε μετά και τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά όχι σχολικές επιτροπές. Η κυβέρνηση πριν τον 1ο γύρο των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών ψήφισε νόμο για τους ΟΤΑ που καταργεί εκατοντάδες ΝΠΔΔ που υπάγονταν σ' αυτούς και ανάμεσά τους καταργούνται οι Σχολικές Επιτροπές(Σ.Ε) και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ).

Περισσότερα...

altΣφραγίζουμε μαζί την πορεία για μια Θεσσαλία βιώσιμη με όλους, για όλους, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντήθηκε με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, ενώ συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.16
Δύση: 19.33
Σελήνη
27 ημερών
1347
Ο Ιωάννης ΣΤ΄ Κατακουζηνός στέφεται συναυτοκράτορας του Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου.
1908
Ανταρτικά σώματα προσβάλλουν το χωριό Ιεροπηγή των Κορεστίων, ισχυρό κέντρο των βουλγαρικών δυνάμεων.
1916
Το οχυρό Ρούπελ καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς που το παρέδωσαν έπειτα στους Βούλγαρους.
1941
Η Σαμοθράκη και η Θάσος παραδίδονται από τους Γερμανούς στους Βούλγαρους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!