altΜε στόχο τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2023 και των περιοχών του Έβρου, που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023, υλοποιείται η δράση «Thessaly Evros Pass 2024» συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

altΣυγκινητική η βραδιά της 6ης Ιουνίου στο θεατράκι του Μουσικού Σχολείου,όπου πραγματοποιήθηκε η 1η από τις δύο τελικές συναυλίες  Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Πλήθος καλεσμένων,  μαθητών και εκπαιδευτικών τίμησαν με ξεχωριστό μπρίο, κέφι, νότες και στίχους δυναμικούς, σημαντικούς  Έλληνες συνθέτες και μουσουργούς του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου.

Περισσότερα...

altΥποχωρεί η θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τη βόρεια Ελλάδα να υποδέχεται μπουρίνια και καταιγίδες.που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που θα ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Ενα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά και στη βόρεια Ελλάδα σημαίνοντας την προσωρινή λήξη του καύσωνα.

Περισσότερα...

altΗ Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών , Ξύλου και Σχεδιασμού και ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτων – στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος Στο Γαλλικό Κινηματογράφο - θα προβάλουν την Τρίτη 18/6/2024 στο Αμφιθέατρο Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11-13) την ταινία «Quai d’Orsay» του Bertrand Tavernier. Κωμωδία, 2013, 114’. Έναρξη προβολής 9:00 μ.μ,, είσοδος ελεύθερη, η αίθουσα διαθέτει κλιματισμό.

Περισσότερα...

altΓιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024

Ξεκινάμε!!! Το γεγονός του καλοκαιριού για τα παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο, είναι και πάλι εδώ. Για 12η ! συνεχόμενη χρονιά (λέμε 12η γιατί ήμασταν από τις λίγες βιβλιοθήκες Πανελλαδικά που δε σταματήσαμε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες ούτε τα καλοκαίρια του κορωνοϊού!!!), με το κλείσιμο των σχολείων, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 11η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας!!!

Περισσότερα...

altΆρχισαν να προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης για την ορκωμοσία τους που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Πρώτη έφτασε η Νίκη Κεραμέως η νέα υπουργός Εργασίας και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Θοδωρής Λιβάνιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο νέος υφυπουργός Εργασίας αλλά και η Ζωή Ράπτη η οποία θα ορκιστεί υφυπουργός Ανάπτυξης και ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης.

Περισσότερα...

altΝεκρή ηλικιωμένη γυναίκα από το μολυσμένο νερό υδροδότησης δύο κοινοτήτων του νομού Μαγνησίας που είχε προσβληθεί από επικίνδυνο μικρόβιο.
Σύμφωνα με το The newspaper πρόκειται για μία 82χρονη γυναίκα η οποία νόσησε από το μολυσμένο νερό και εντός ολίγων ωρών εμφάνισε έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ «ψηνόταν» και στον πυρετό.

Περισσότερα...

altΣύμβουλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία αναλαμβάνει ο γιατρός Μάριος Ξηρομερίτης, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του κ. Δημήτρη Κουρέτα. Ο χειρουργός Ουρολόγος Μάριος Ξηρομερίτης χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του Περιφερειάρχη και τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στην επιτυχή αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιων υγείας που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές αλλά και στην προοπτική του τομέα της Υγείας στη Θεσσαλία.

Περισσότερα...

altΟι Σοφάδες ήταν από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας κι έπειτα Κεφαλοχώρι, κέντρο εμπορικό και αγροτικό της ευρύτερης περιοχής με καλή «σειρά» , νοικοκυροσύνη, δηλαδή, και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
 
Ο ερχομός του σιδηροδρόμου ενίσχυσε την τοπική οικονομία, αφού προστέθηκε σε αυτήν και ο παράγοντας των εμπορικών συναλλαγών. 

Περισσότερα...

altΤο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, μέσω στοχευμένων δράσεων αλλά και παρεμβάσεών του σε θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζει όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη των Δήμων ανά την Επικράτεια, στα γεωγραφικά όρια των οποίων υφίστανται λίμνες.
Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, και με ακόμα μεγαλύτερη τιμή υποδεχόμαστε τα νεοεισελθόντα μέλη μας στην ενιαία και συντεταγμένη προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης των κοινών μας ζητημάτων.

Περισσότερα...

altΕνημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

«Στην Θεσσαλία δεν έχει εντοπισθεί ακόμα το έντομο καραντίνας Spodoptera frugiperda σε παγίδες, ούτε υπάρχουν άλλες ενδείξεις παρουσίας του.

Μάλιστα μοντέλα πρόβλεψης εγκατάστασης δείχνουν ότι οι συνθήκες στην περιοχή μας, δεν ευνοούν μόνιμη εγκατάσταση παρά μόνο εποχική.

Περισσότερα...

altΣυνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Κατά το τελευταίο 5ήμερο και συγκεκριμένα, από πρωινές ώρες της 8-6-2024 έως απογευματινές ώρες χθες, 12-06-2024, μετά από ελέγχους / έρευνες που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν κατά περίπτωση:

Περισσότερα...

altΜε αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για πλήθος κουνουπιών και σκνιπών στην πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει τα εξής: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και διαπιστευμένη εταιρεία προχωρά συστηματικά σε προληπτικό ψεκασμό στις παρακάρλιες περιοχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα κουνούπια, το οποίο αναπτύσσεται ευνοούμενο από τις κλιματικές συνθήκες.

Περισσότερα...

altΣήμερα Πέμπτη, 13 Ιουνίου, είναι η Ανάληψη του Χριστού και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου.
 
 
Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής:
Τριφύλλιος,Τριφύλιος,  Νεφέλη*. 

Περισσότερα...

altΔημήτρης Κουρέτας: «Να μιλάμε ανοιχτά για τις εξαρτήσεις»

Την αποφασιστικότητα του να στηρίξει και μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας , το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα με αφορμή την επιστροφή των Μονάδων και των Τμημάτων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στις εγκαταστάσεις του , οι οποίες είχαν υποστεί σημαντική ζημιά από την κακοκαιρία «Daniel».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.17
Δύση: 19.32
Σελήνη
25 ημερών
1662
Απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας Ιωάννης Βλάχος.
1821
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αντιμετωπίζει στο Βαλτέτσι τις τουρκικές δυνάμεις.
1854
Αγγλογαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στον Πειραιά και καταλαμβάνουν την Αθήνα.
1878
Η Πύλη προτείνει στους Κρήτες επαναστάτες να καταθέσουν τα όπλα και να υπογράψουν ανακωχή.
1886
Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1912
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Πάτμο, την Κάρπαθο και την Κάσο.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας.
1943
Το Α/Τ "Κανάρης" αποβιβάζει άγημα στην νησίδα Ζέμπρα κοντά στην Τύνιδα και συλλαμβάνει την ιταλογερμανική φρουρά της.
1944
Ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις επιχειρούν εκκαθάριση της περιοχής βορείως της γέφυρας Παππάδων Δράμας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!