altΟλοκληρώνουμε ένα σημαντικό έργο για την Π.Ε Τρικάλων που είχε βαλτώσει για 17 χρόνια
 
Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Φράγμα Ληθαίου, που ξεκίνησε το 2006 και παρέμενε ανολοκλήρωτο μέχρι το 2023, φτάνει επιτέλους στο τέλος του, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα.

Περισσότερα...

altΣτο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας.
 

Περισσότερα...

altIσχύει για την Τρίτη 12 Αυγούστου 2025
 
 
Σύμφωνα με το με αρ. 3914/11-8-2025 Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, την Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 θα έχουμε αίθριο καιρό, με θερμοκρασία από 22 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. 

Περισσότερα...

altΣτην χώρο της εμβληματικής Πινακοθήκης Λάρισας , μαζί με τον μεγάλο συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, γιόρτασε το κοινό την πανσέληνο του Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Από τον Όλυμπο στο Κύμα", της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων. 
Η πανσέληνος απέκτησε ξεχωριστή λάμψη στη Λάρισα μέσα από τη μουσική του σπουδαίου Δημήτρη Παπαδημητρίου και το αφιέρωμα στη μοναδική ικανότητα των Ελλήνων συνθετών να μετατρέπουν την ποίηση σε λαϊκό τραγούδι με ευρύ κοινό.

Περισσότερα...

altΚώστας Μακεδόνας – Μια μοναδική βραδιά στα Θεσσαλικά Άγραφα

Στις 8 Αυγούστου  δίπλα στη Λίμνη Στεφανιάδα, στον ορεινό όγκο των Θεσσαλικών Αγράφων, στην καρδιά της Αργιθέας, ο  Κώστας Μακεδόνας συναντήθηκε μουσικά με το κοινό της ακριτικής Θεσσαλίας, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη συναυλία στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών της Π.Ε. Καρδίτσας.

Περισσότερα...

altΑνεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο (9/8) στην Βρυσούλα Πρέβεζας έχοντας φτάσει σε μικρή απόσταση από τον οικισμό.
Σύμφωνα με το prevezanews.gr το πύρινο μέτωπο που εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα εντοπίζεται από Βρυσούλα προς Κάτω Ρεματιά, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Περισσότερα...

altIσχύει για την Κυριακή 10/8

Σύμφωνα με το με αρ. 3880/09-08-2025 Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025 θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, με θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Περισσότερα...

altΗ ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.  «Σήμερα το πρωί, δύο αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν ρίψεις 8,5 τόνων βασικών ειδών διατροφής σε περιοχές της Γάζας», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα...

altΔιεκδικητικός ο ρόλος της Περιφέρειας, απαιτούνται υψηλότερες ταχύτητες δράσης

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και την απάντηση του στις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα που σχετίζονται με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων για την ζωονόσο, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Περισσότερα...

altΣυνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, -1- ημεδαπός άνδρας, για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Ειδικότερα, ο ημεδαπός είχε μετακινήσει αιγοπρόβατα για βόσκηση από σταβλική του εγκατάστασησε άλλη περιοχή, κατά παράβαση ισχύουσας απόφασης.


 

altΒελτιωμένη είναι η εικόνα των πύρινων μετώπων στην Ανατολική Αττική και την Ηλεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές είναι σε ύφεση μετά την ολονύχτια μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης, οι οποίες εξακολουθούν, βεβαίως, να επιχειρούν.
Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο οι οποίες αντιμετωπίζονται ενώ οι ζημιές σε κινητή και ακίνητη περιουσία είναι αρκετές, ωστόσο η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Περισσότερα...

altΤραγική τροπή πήρε η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Κερατέας, καθώς εντοπίστηκε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής η σορός ενός ηλικιωμένου στην περιοχή Τογάνι Κερατέας ενώ αρκετά είναι και τα σπίτια που ήδη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.
Η φωτιά τώρα έφτασε σε Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Περισσότερα...

altΑπάντηση του ΥΠΑΑΤ στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ερωτήματα που κατά καιρούς διατυπώνονται, αναφορικά με την αντιμετώπιση της ευλογιάς, τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων και την στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των Περιφερειών, προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουμε με σαφήνεια:

Περισσότερα...

altΑπό το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρδίτσας εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν στην Καρδίτσα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης σε βάρος -3- ημεδαπών (-2- ανδρών και -1- γυναίκας), -1- αλλοδαπού άνδρα και -1- άγνωστης, μέχρι στιγμής, γυναίκας.

Περισσότερα...

alt10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025, 9.00 μ.μ., ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Φεστιβάλ Από τον Όλυμπο στο Κύμα που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, (Π.Ε. Λάρισας)  χτίζει το τοπικό αλλά και συμβολικό αφήγημα της Θεσσαλίας ως ενιαίου χώρου που συνδέει τον εμβληματικό Όλυμπο, από τη μεριά της Ελασσόνας, τη Λάρισα με τα Τέμπη και το Αιγαίο. Εφέτος από τον Όλυμπο στο Κύμα έρχεται με νέο λογότυπο και οπτική ταυτότητα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.03
Δύση: 20.00
Σελήνη
20 ημερών
362 π.Χ.
Ο Επαμεινώνδας νικά στη Μαντίνεια τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους.
1570
Μανιάτες, Κυθήριοι και Βενετοί κυριεύουν και κατεδαφίζουν το τουρκικό ορμητήριο στην Μάνη, το Πόρτο Κάγιο.
1821
Απελευθέρωση της Μονεμβασιάς.
1822
Στον Πέτα της Άρτας 7.500 Τούρκοι επιτίθενται στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα του Μαυροκορδάτου και το συντρίβουν.
1921
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κιουτάχεια.
1943
Δύναμη 5.000 ανταρτών του ΕΔΕΣ αρχίζει εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!