altΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας των σχολείων της, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα των «Σχολείων του Δάσους», ένα καινοτόμο και φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου Λ. Πλαστήρα. Έτσι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην ημερίδα που διοργανώθηκε στην Κερασιά από το Δήμο Λ. Πλαστήρα

τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας εκπροσώπησε ο Δ/ντής της κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτή τη σημαντική συνεργασία, η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση των μαθητών, αναπτύσσοντας τις ήπιες δεξιότητές τους, καθιστώντας τους υπεύθυνους αυριανούς πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία Τοπικού Θεματικού Δικτύου με επίκεντρο τα «Σχολεία του Δάσους», το οποίο η Δ.Π.Ε. Καρδίτσας φιλοδοξεί να το εξελίξει σε Πανελλήνιο Θεματικό Δίκτυο.
Ο δήμαρχος του δήμου Λ. Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του εγχειρήματος, και τόνισε ότι οι μαθητές πέρα από τα οφέλη μιας επίσκεψης στη φύση, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν όλες τις αισθήσεις τους. Στην ημερίδα μίλησαν επίσης η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η κ. Ελένη Ξυνοπούλου Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ο κ. Θωμάς Κοτοπούλης Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 της 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καρδίτσας, ο κ. Δημήτριος Μπανούσης Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος – Πράσινο Ταμείο – Greek LIFE Task Force, ο κ. Ιωάννης Βασιλάκος Πολιτικός Μηχανικός, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του έργου και η κ. Ελπίδα Μπασδέκη εκπαιδευτικός του 8ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας. Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Βασίλης Μπράντζος, Γενικός Γραμματέας του δήμου Λ. Πλαστήρα.
Προηγήθηκε επίσκεψη στο «Σχολείο του Δάσους της Κερασιάς» όπου παρακολούθησαν ζωντανά τις δραστηριότητες των μαθητών του 10ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας, τους οποίους συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
3 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!